27 януари, 2023
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниRenault Trucks представя дизайна на своите електрически модели T и C

Renault Trucks представя дизайна на своите електрически модели T и C

Renault Trucks представи изцяло електрическите модели от своята гама тежкотоварни автомобили. Renault Trucks E-Tech T и C, които са първите, носещи новото лого на производителя, ще се произвеждат серийно в завода на Renault Trucks в Бурж-ан-Брес от 2023 г. Те вече са достъпни за предварителна поръчка.

Появата на изцяло електрическата гама на Renault Trucks за тежкотоварни автомобили бележи голяма стъпка напред в ангажимента на производителя за декарбонизиране на автомобилния товарен транспорт. Renault Trucks вече е единствената компания, която предлага електрическа мобилност за всякакви употреби: от 650-килограмов товарен велосипед до 44-тонен електрически влекач и строителен камион, чийто дизайн сега разкрива. 


Балансирана и премерена еволюция в дизайна

Тези нови модели, предназначени за регионална дистрибуция и строителство имат дизайн, който е специфичен за тяхната електрическа моторизация. Дизайнерите на Renault Trucks въвеждат промени в предната част, като същевременно запазват перфектната цялостна хармония.

На първо място, Renault Trucks E-Tech T и C имат характерния графичен подпис на електрическите камиони на марката: сини капаци на главините и вертикална ивица отстрани на автомобила и емблемата Renault Trucks E-Tech отпред. Те са оборудвани и с нова табела с емблема от син плексиглас.

За да се повиши безопасността, предната част на автомобилите е изнесена напред със 115 мм, а отстрани са поставени радари. Шасито е оборудвано и с прибиращо се стъпало, което увеличава максимално пространството, предназначено за батериите. 

Що се отнася до изцяло променения преден панел, дизайнерите на Renault Trucks са почерпили вдъхновение от света на електронната музика, като моделът напомня на еквалайзер. За да се подсили този електромеханичен ефект, предната част на автомобилите е изцяло боядисана. 

И накрая, Renault Trucks E-Tech T и C разполагат с новото лого на марката с обновени характеристики. Поставен на предния панел, ромбът от матиран алуминий на блестящ черен фон придава на автомобилите модерен и изискан вид.

Нова визуална идентичност: модерен и ангажиран производител

Промяната във визуалната идентичност на Renault Trucks, въплътена в решително модерно монохромно лого, утвърждава ускорението и ангажираността на производителя с декарбонизацията на транспорта.

Всъщност Renault Trucks е решено да отговори на предизвикателството на климата, като продължи да разработва все по-чисти, по-безопасни и по-кръгови транспортни решения, които да придружават клиентите по пътя им към въглеродна неутралност.

Renault Trucks E-Tech T и C вече са налични за предварителна поръчка от дъщерните дружества на Renault Trucks в Европа. Превозвачите, които желаят да закупят електромобил от гамата тежкотоварни автомобили, вече могат да резервират първите места за производство. Производството на Renault Trucks E-Tech T и C трябва да започне в края на 2023 г. в Бург-ан-Брес, Франция.

ИзточникRenault Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари