29 ноември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниFVTH избра DAF LF с трансмисия PowerLine

FVTH избра DAF LF с трансмисия PowerLine

Farnborough Van & Truck Hire (FVTH) е един от първите оператори в Обединеното кралство, които използват новата напълно автоматична скоростна кутия DAF PowerLine на DAF Trucks – част от редица подобрения на трансмисията, предназначени да осигурят до 7% подобрение на икономията на гориво за изключително популярната гама DAF LF на пазарния лидер.

Нова задвижваща система на DAF LF

По време на специално предаване в Leyland Trucks, на управляващия директор на FVTH, Тим Хоутън, бяха връчени ключовете на 7,5-тонния DAF LF 190, оборудван с надстройка PACCAR и заден повдигащ механизъм – част от поръчката за флота на компанията за отдаване под наем и договори за наем. Автомобилите на фирмата за отдаване под наем се доставят от дилъра на DAF, Greenhous DAF.


DAF LF е първият камион с осемстепенна автоматична скоростна кутия ZF PowerLine, която е изпитана на пазара на премиум леки автомобили, където се използва от редица престижни марки. Тежкотоварният вариант на автоматичната скоростна кутия PowerLine е идеално пригоден за серията LF и се предлага във варианти с обща маса 7,5, 10-12, 14-16 и 18 тона, включително градски влекачи и прикачни устройства със спецификации до 28 тона обща маса.

PowerLine е напълно автоматична трансмисия Powershift с хидродинамичен преобразувател на въртящия момент, осигуряваща максимална отзивчивост и безпроблемно превключване с непрекъснато предаване на въртящия момент. Функцията “urge to move” (желание за движение) осигурява изключителна маневреност при ниски скорости, а голямото разпределение на предавателните числа, включително двоен овърдрайв, заедно със “lock-up” (блокиране) от първа предавка, спомага за постигане на значителни ползи от икономията на гориво. Целият пакет прави управлението на LF още по-лесно и по-спокойно.

Автоматичната скоростна кутия DAF PowerLine е част от редица значителни подобрения на гамата DAF LF. Преработените двигатели PACCAR PX-5 и PX-7 – общо седем класификации – се отличават с лек, но здрав блок от уплътнено графитно желязо, бутала с ниско триене, нови ефикасни компресори и ново турбо с отработено гориво. Заедно с новооптимизираните предавателни числа на задния мост, както и новата скоростна кутия DAF PowerLine, ще осигурят до 7% подобрение на икономията на гориво.


FVTH разполага с автопарк от 600 превозни средства с 80% присъствие на DAF във всички теглови категории. Компанията, базирана в Портсмут и с ново местоположение в Колнбрук, Хийтроу, също така има в автопарка си влекачи DAF XG от ново поколение, като вече е поръчана платформа DAF XD от ново поколение – Международен камион на годината 2023. FVTH може да се похвали с покритие в цялата страна и разполага със специализирано подразделение, посветено на строителството и сектора на търговците на строителни материали.

Автоматизираните и автоматичните скоростни кутии са задължителни в бизнеса с отдаване под наем и договори за наем,” – казва Тим Хоутън, управляващ директор на FVTH, – “моите клиенти просто искат да скочат и да тръгнат. Новият DAF PowerLine издига това на следващото ниво – той наистина осигурява управляемост като при автомобил. От експлоатационна гледна точка автоматичните кутии намаляват и разходите за поддръжка – особено за съединителите. И, разбира се, перспективата за 7% подобрение на икономията на гориво от новата трансмисия е добра за всички.” “Ние се радваме на 30-годишно партньорство с Greenhous DAF, въпреки че ползваме подкрепата на дилърската мрежа на DAF в цяла Великобритания – освен това използваме DAF и PACCAR и за всички наши части. DAF винаги се е грижил добре за нас и сме работили усилено, за да превърнем бизнес отношенията в изключително успешни.

ИзточникDAF Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари