1 декември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниНикола и ChargePoint си партнират за ускоряване на инфраструктурните решения за зареждане

Никола и ChargePoint си партнират за ускоряване на инфраструктурните решения за зареждане

Nikola Corporation, глобален лидер в областта на транспортните и енергийните доставки и инфраструктурните решения с нулеви емисии, и ChargePoint Holdings Inc., водеща мрежа за зареждане на електрически превозни средства (EV), обявиха партньорство за ускоряване на внедряването на инфраструктура за зареждане на електрически превозни средства за автопаркове в САЩ. Сътрудничеството ще даде възможност на Nikola и на дилърската мрежа за продажби и сервиз на Nikola да препродават на своите клиенти от автопаркове цялостното портфолио от инфраструктура за зареждане и софтуерни решения на ChargePoint, осигурявайки солиден технологичен интерфейс и интегриран подход за продажби между двете компании.

Благодарение на пълния достъп до цялата продуктова линия на ChargePoint в подкрепа на всички аспекти на бизнес модела на Nikola, нашата мрежа от дилъри за продажби и обслужване ще може да намали времето, необходимо за проектиране, закупуване и изграждане на малки и големи проекти за инфраструктура за зареждане за нашите клиенти”, заяви президентът на Nikola, Търговски отдел, Пабло Козинер. “Това партньорство подобрява способността ни да предоставяме ориентирани към клиента решения за зареждане в точното време, на точното място и на точната цена.

Улесняването на електрификацията помага на автопарковете да се съсредоточат върху основните си бизнес операции, като същевременно лесно възприемат новите технологии”, каза Рич Мор, вицепрезидент на автопарка в ChargePoint. “ChargePoint се ангажира да подкрепя производителите на оригинално оборудване, дилърите и автопарковете с правилните инструменти за приемане и преминаване към електромобилен транспорт, без да се нарушава основната им дейност.

Чрез този алианс Nikola и нейните клиенти ще имат достъп до пълния набор от усъвършенствани софтуерни решения на ChargePoint, включително управление на зареждането, прогнозиране на пробега и рационализирано планиране на маршрутите и графиците за доставка, опростявайки управлението на операциите на автопарка. Освен това софтуерът на ChargePoint дава възможност за пълна оперативна видимост, като помага на клиентите да разберат как се използва техният автопарк, за да изпреварят критичните проблеми. В резултат на това операторите на автопаркове могат да използват по-добре своите превозни средства, да предотвратяват повреди и да намаляват оперативните разходи.

Nikola е издала поръчки за закупуване на ChargePoint E-skids, решението наChargePoint за бързо разгръщане на бързо зареждане с постоянен ток, за да ускори приемането на мобилната инфраструктура за зареждане от клиентите си, като доставките започват през ноември 2022 г.

ИзточникNikola
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари