1 декември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниGeely и Renault Group с рамково споразумение за създаване на компания за...

Geely и Renault Group с рамково споразумение за създаване на компания за технологии за задвижване

Geely и Renault Group подписаха необвързващо рамково споразумение за създаване на нов глобален лидер в разработването, производството и доставките на най-добрите в класа си хибридни задвижвания и високоефективни задвижвания с ДВГ.

По силата на рамковото споразумение Geely и Renault Group ще притежават съответни дялове от 50-50 в новото дружество.

Новата компания ще бъде самостоятелен глобален доставчик на решения за задвижващи системи, който ще произвежда хибридни задвижващи системи от следващо поколение и ще разработва безвъглеродни и нискоемисионни технологии от пет глобални центъра за научноизследователска и развойна дейност. При стартирането на дейността си новата компания се очаква да снабдява множество индустриални клиенти, включително Renault, Dacia, Geely Auto, Volvo Cars, Lynk & Co, Proton, а също и Nissan и Mitsubishi Motors Company. В бъдеще партньорството би могло да предлага технологии за задвижване и на други автомобилни марки.

Планира се новата компания да управлява 17 завода за задвижващи системи на 3 континента, в които ще работят общо около 19 000 души. Тя ще има общ капацитет от над 5 млн. двигатели с вътрешно горене, хибридни и plug-in хибридни двигатели и трансмисии годишно, като ще снабдява над 130 държави и региони. Съвместното продуктово портфолио и регионалният отпечатък на новата компания могат да предложат решения за 80% от световния пазар на ДВГ.

Новината за това споразумение съвпадна с Деня на капиталовия пазар на Renault Group в Париж, на който Групата очерта редица инициативи за ускоряване на трансформацията си и сподели средносрочните си финансови перспективи.

Лука де Мео, главен изпълнителен директор на Renault Group: „Тъй като Renault Group ускорява своята трансформация Renaulution, за да улови стойността на цялата нова верига за създаване на стойност в автомобилната индустрия, ние сме доволни, че съгласувахме плановете си за амбициозно партньорство с Geely, за да продължим да развиваме технологиите за ДВГ и хибридни двигатели, които ще останат важна част от веригата за доставки на автомобили през следващите десетилетия. Ще можем да предложим най-добрите в класа си задвижващи и електрифицирани решения на множество марки ОЕМ по света, разгръщайки пазарния потенциал на тази технология с ниски емисии.

Ерик Ли, председател на Geely Holding Group, каза: „В момента се работи по темата за електромобилите: Днешното споразумение с Renault Group ще даде възможност за създаването на световен лидер в хибридните технологии, който да предлага високоефективни усъвършенствани решения за производителите на автомобили по целия свят. Очакваме с нетърпение да работим заедно с Лука де Мео и неговия екип от Renault, за да превърнем това партньорство в реалност. Това споразумение надгражда нашия ангажимент да използваме технологичния опит и портфолиото от марки на цялата група, за да продължим пионерското си пътешествие в областта на устойчивостта и създаването на стойност, която води до отлични потребителски качества.

Новата компания ще посрещне партньори и акционери, привлечени от възможността да допринесат за водещите в индустрията екосистеми с ниски и нулеви емисии „от люлката до гроба“ в световен мащаб.

Очаква се това рамково споразумение да доведе до официално обединение през 2023 г. Допълнителни подробности за новото дружество се очаква да бъдат обявени през следващите месеци.

ИзточникRenault Group
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари