29 ноември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниDAF показа ново поколение строителни камиони на Bauma

DAF показа ново поколение строителни камиони на Bauma

DAF Trucks показа новото поколение строителни автомобили на Bauma, най-голямото изложение за строителната индустрия в света, което тази година се проведа в Мюнхен, Германия, от 24 до 30 октомври.

Отлично предложение за строителни приложения

Строителните камиони DAF XDC и XFC споделят своето ДНК с многократно награждаваните серии камиони от ново поколение DAF XD, XF, XG и XG⁺, които бяха отличени с наградата “Международен камион на годината” в две последователни години.

Моделите XDC и XFC включват дву-, три- и четириосни превозни средства и се предлагат с единично или двойно задвижване. Както XDC, така и XFC са специално проектирани за най-тежката работа в тежки условия.

Моделите на DAF XDC и XFC предлагат голям ъгъл на заход от 25о и висок пътен просвет от 33 до 39 см – в зависимост от спецификацията. Строителните камиони на DAF са със стабилна конструкция, със здрава стоманена броня от 3 части, решетка с черни ленти и стоманена защитна плоча на радиатора като стандарт. Двата автомобила предлагат идеалната платформа за самосвали, бетонобъркачки, кулокранове и други специализирани надстройки.

Новият стандарт за ефективност

Подобно на своите братя и сестри за пътни приложения, новото поколение XDC и XFC се задвижват от новите двигатели PACCAR MX-11 и MX-13 с мощност до 390 kW/530 к.с.

Всички строителни автомобили DAF са оборудвани стандартно с автоматизирана скоростна кутия TraXon, която разполага със специален режим за движение извън пътя за оптимално превключване на предавките при трудни терени. Смяната на предавките е изключително бърза, включително и при високи обороти на двигателя, за да се поддържа инерцията при тежки или хълмисти терени. Освен това XDC и XFC предлагат автоматичен избор на предавка при потегляне. Новите функции включват “ASR Off” и “Rock Free” за потегляне в хлъзгави условия и за улесняване на бързото разклащане, за да се подпомогне измъкването на автомобила при изключително трудни обстоятелства.  


Изключителното удобство за производителите на надстройки се поддържа от изключително гъвкавото разположение на компонентите на шасито, като например EAS (система за последваща обработка на отработените газове), кутията на акумулатора и въздушните резервоари, както и от наличието на пълна гама силоотводни механизми (PTO), модули за закрепване на каросерията и съединители.

Новият стандарт за безопасност

Новото поколение DAF XDC и XFC разполагат с голямото предно стъкло и страничните прозорци с изключително ниски линии на обзор, с които се славят всички модели DAF от новото поколение, водещи до най-добрата в класа си директна видимост. Като опция се предлага прозорец Kerb View Window, който – в комбинация със сгъваемата седалка на втория шофьор – предлага безпрепятствена видимост към пешеходци и велосипедисти, намиращи се до камиона от страната на втория шофьор. Освен това новото “DAF Vision Dashboard”, което е извито към предното стъкло от страната на втория шофьор и е стандартно за XDC и XFC, допринася за отличната пряка видимост.


За водеща в класа си непряка видимост новото поколение DAF XD може да бъде оборудвано със системата DAF Digital Vision System, която замества главното и широкоъгълното огледало. Превъзходната система DAF Corner View предлага максимална видимост от не по-малко от 285 градуса в зоната около А-колоната на кабината от страната на втория шофьор.

За безопасността допринася и пълното LED външно осветление, което е стандартно за всички версии XDC и XFC.


Новият стандарт за комфорт на водача

Първокласният комфорт на водача започва с отличната достъпност на кабината, благодарение на добре разположените стъпала и волана, който може да се премести в изправено положение за паркиране. Обхватът на регулиране на седалките и волана е безпрецедентен, както и просторът и местата за съхранение в кабината. Кабината Day Cab се предлага стандартно с увеличено вътрешно пространство. Удобна трета седалка или голям хладилник се предлагат като опции от завода производител.

Новите XDC и XFC споделят впечатляващото арматурно табло с останалата част от гамата New Generation, включително напълно цифровите инструментални панели. Превъзходното возене и управление се дължи на изцяло новата конструкция на предната част на шасито и новото окачване на кабината.


Сътрудничество с водещи производители на каросерии

Както беше показано на Bauma, DAF Trucks си сътрудничи с водещи производители на каросерии, за да осигури най-високо качество, ефективност и най-бърза наличност на автомобила. Оптимално предварително специфицираните комбинации камион – надстройка също ускоряват процеса на поръчка, което позволява първите напълно сглобени автомобили да бъдат готови за доставка през първото тримесечие на 2023 г.

ИзточникDAF Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари