29 ноември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиIVECO BUS печели наградата “Устойчив автобус на година 2023” и пуска иновативна...

IVECO BUS печели наградата “Устойчив автобус на година 2023” и пуска иновативна технология за мобилност

IVECO BUS спечели престижната награда “Устойчив автобус на годината” в категорията “Междуградски автобуси” за своя автобус CROSSWAY Low Entry HYBRID Natural Gas, съвместим с биометан. Това е третата подобна титла, спечелена от IVECO BUS, и следва наградата от 2018 г. за версията CROSSWAY Low Entry и титлата от 2020 г. за CROSSWAY, задвижван с природен газ.

Журито на наградата се състои от седем представители на най-големите европейски секторни издания. При присъждането на титлата журито оценява фактори като безопасност, комфорт, нива на шум, възможност за рециклиране на компонентите и ангажимент на производителя за устойчивост, както и способността за създаване на положителен имидж на превозното средство сред обществеността, която обслужва.

Автобусът CROSSWAY Low Entry HYBRID Natural Gas е алтернатива за регионите, градовете и областите, които желаят да осигурят транспортни решения, напълно съвместими с проектите за енергиен преход. Той осигурява до 15 % икономия на гориво в сравнение с дизеловия вариант и намаляване на емисиите на CO2 с до 82 % при използване на възобновяеми горива.

Освен това, след подписването на Меморандум за разбирателство през юли миналата година, днес IVECO BUS стартира сътрудничеството си с компанията за транзитни технологии Via, като предлага на първо място на клиентите на IVECO BUS в Италия възможността от началото на 2023 г. да закупуват чрез дилърската мрежа на компанията специално пригоден софтуер за транспортни решения по заявка.


Двамата партньори ще продължат да проучват възможността за разработване на лесни за внедряване решения за органите и операторите на обществения транспорт – от транспорт, отговарящ на търсенето, до автономен обществен транспорт, задвижван от алтернативни енергии. В процес на оценка са и възможностите за автономни совалки при поискване. “Тази трета награда потвърждава позицията на IVECO BUS като европейски лидер в сегмента на междуградските превози и потвърждава ангажимента на Iveco Group за устойчива мобилност. Заедно с първия резултат от партньорството с Via, те доказват, че IVECO BUS неотклонно преследва еволюцията от традиционен бизнес към бъдеще, силно белязано от тенденциите, които революционизират сектора на пътническия транспорт, като например енергийния преход и новите бизнес модели”, заяви Доменико Нукера, президент на бизнес звено “Автобуси”, Iveco Group.

ИзточникIVECO BUS
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари