29 ноември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниНовото Renault Kangoo E-Tech Electric - електрическият Combispace

Новото Renault Kangoo E-Tech Electric – електрическият Combispace

25 години след като постави началото на епохата на ludospace с ненадминат, практичен дизайн – включващ за първи път в историята плъзгаща се странична врата – Renault Kangoo остава вярно на гените си, пионерско и включено в днешния ден.

Kangoo също е история на успеха: Renault е продало 4,4 млн. бройки от него в 50 държави по цялата планета. Това е най-доброто от двата свята: автомобил за семейства с елегантен дизайн и много пространство вътре, и автомобил за професионалисти с щедър багажник и здрава конструкция.

След непрестанно модернизиране и прокарване на нови пътища през годините, Renault Kangoo вече се предлага във версия E-Tech Electric за първи път в своята история.

ВСИЧКИ СИЛНИ СТРАНИ И СВЕЖЕСТ, КОИТО KANGOO ВИНАГИ Е ИМАЛ,
ПЛЮС ЕЛЕКТРИЧЕСКО ЗАДВИЖВАНЕ

Изцяло новото Kangoo E-Tech Electric се предлага с всички практични характеристики, оборудване за безопасност и комфорт, както версията с двигател с вътрешно горене:

•    Удобен втори ред и повече пространство от всеки друг автомобил в своята категория: три подходящи места, на които удобно седят трима възрастни, и въздушна дюза, която третира всички пътници отзад до оптимален комфорт
•    Повече от 49 литра пространство за съхранение, включително чекмеджето Easy Life
•    Голям багажник с обем 850 литра, най-добрият в категорията си, и възможност за разширяване до 2500 литра с плъзгащата се пейка на втория ред (единствено при изцяло новото Kangoo E-Tech Electric)
•    Иновативни решетки на покрива, които можете да регулирате, без да използвате инструменти, така че никога да не ви липсва място и да можете да пренасяте практически всичко
•    14 системи за подпомагане на водача, включително ниво 2 на автоматизация, за допълнителна безопасност

Отвън Kangoo продължава да има хоризонтален оребрен капак и поразително вертикална предна част с решетка, в която се намира изходът за зареждане зад логото.

Подобно на версията с двигател с вътрешно горене, вътрешността включва новото арматурно табло (с покритие от тъмно матирано дърво в някои версии). Кокпитът е удобен, а седалката на водача е по-ергономична. Единствената промяна в арматурното табло е това, което показва информационния дисплей за E-Tech.

Новата литиево-йонна батерия е с напълно използваем капацитет от 45 kWh и се състои от 8 самостоятелни и лесно ремонтируеми модула. Изцяло новото Kangoo E-Tech Electric може да измине до 285 км (цикъл WLTP), което е напълно достатъчно за повечето ежедневни нужди и свива разходите за притежание и използване до нови ниски нива.

Батериите се предлагат с гаранция от 8 години или 160 000 км. Преди това Renault ще ги замени безплатно, ако капацитетът им спадне под 70% от номиналния им капацитет (SoH).

Изцяло новото Kangoo E-Tech Electric се предлага с двигател с мощност 90 kW, осигуряващ 245 Nm моментално наличен въртящ момент за плавно шофиране и спокойствие при всякакви обстоятелства. Екорежимът, ограничаващ максималната скорост (110 км/ч) и мощността (56 kW) на автомобила, оптимизира неговия пробег.

Водачът може да избира между три режима на рекуперативно спиране:

•    Плаване (B1 на дисплея): ограничена рекуперация, за шофиране по магистрали и скоростни пътища
•    Drive (B2): рекуперация по подразбиране за използване в различни ситуации; ефектът при сваляне на крака от педала на газта е подобен на този при автомобил с двигател с вътрешно горене
•    Спирачка (B3): максимална регенерация за използване в задръствания или по планински пътища

Истината е, че Kangoo E-Tech Electric е дори малко по-напред от своя събрат с двигател с вътрешно горене.

Конвенционалната хидравлична спирачна система е снабдена с ARBS (Adaptative Regenerative Brake System), която осигурява максимална регенерация на енергията.

Различните комбинации от режими на задвижване и спиране предоставят на водача 6 възможности за оптимизиране на удобството и пробега в зависимост от начина на използване на автомобила и условията на шофиране.

Информацията за избрания режим на шофиране, управлението на електрическата енергия и системите за подпомагане на водача се показва на 10-инчов изцяло цифров цветен дисплей, който може да бъде напълно персонализиран (предлага се като опция).

За да осигури максимален обхват през цялата година, изцяло новото Kangoo E-Tech Electric има двузонова климатична система, захранвана от термопомпа. Та загрява въздуха през зимата и го охлажда през лятото, като използва същия принцип като реверсивни климатици. Отоплителната система събира калории навън и ги прехвърля вътре, докато охладителната система премахва калориите от пътническото отделение и ги освобождава извън него.

Ефективността на термопомпата е оптимална при температури между -15°C и +15°C. Освен първокласния топлинен комфорт, тя поддържа пробега на автомобила – добавяйки до 30 км повече пробег по WLTP!

И накрая, изцяло новото Kangoo E-Tech Electric може да се предлага с отопляемо предно стъкло, волан и седалки. Тези опции осигуряват още по-голям комфорт, като се използва само незначително количество енергия от батерията.

Изцяло новото Kangoo E-Tech Electric се предлага с избор от 2 системи за зареждане на бордовата батерия:

•    11 kW 3-фазно променливотоково зарядно устройство за домашна употреба
•    Бързо зарядно устройство за променлив ток с мощност 22 kW, което ви позволява да преминете от 5% до 80% за 2 ч. и 30 мин. и зарядно устройство за постоянен ток с мощност 80 kW, което ви позволява да възстановите 170 км за около 30 минути

Този пълен избор от системи за зареждане е създаден, за да покрие нуждите на всички потребители на изцяло новото Kangoo E-Tech Electric.

Сгъваема и много практична кутия за съхранение приема различните кабели (кабел за зареждане в режим 3 и опционално флексихзарядно устройство, позволяващо свързване към домашен контакт или контакт за оранжерия) в багажника.

Включена в обществена зарядна точка с мощност 11 kW, батерията на изцяло новото Kangoo E-Tech Electric ще се зареди от 15 % до 80 % за 2 часа и 40 минути; чрез wall box с мощност 7,4 kW тя ще се зареди от 15 % до 100 % за по-малко от 6 часа.

В комбинация със зарядното устройство с мощност 22 kW, батерията разполага с течна охладителна система и система за съпротивително нагряване, които поддържат температурата на необходимото ниво, за да не се влияе на пробега и да се съкрати времето за зареждане.

И накрая, чрез приложението за смартфон MyRenault или мултимедийната система Renault Easy Link, изцяло новото Kangoo E-Tech Electric се предлага със специфични услуги, включително:

•    планирано зареждане на батерията и дистанционно наблюдение на състоянието на батерията
•    Планирано предварително отопление или охлаждане на пътническото отделение
•    Локатор на точки за зареждане за вашия маршрут
•    Дестинациите, до които можете да стигнете с оставащия заряд на батерията

Изцяло новото Renault Kangoo E-Tech Electric се предлага в три версии, създадени в зависимост от желанията и нуждите на клиентите:

•    Authentic – с основното изискуемо оборудване или за клиенти, които искат автомобил, който могат да използват на работа и след работа
•    Equilibre – за общини, които искат да предлагат екологично чисти транспортни услуги, които пътниците намират за удобни и пестят пари
•    Techno – за семейства или самостоятелно заети професионалисти, които искат да имат всички възможни удобства и безопасност, както и отличителен дизайн.

Изцяло новото Kangoo E-Tech ще бъде представено на автомобилното изложение в Париж на 17 октомври. Клиентите могат да правят поръчки от ноември, а доставките ще пристигнат в началото на 2023 г.

Можете да гледате пресконференцията на Renault в понеделник, 17 октомври, в 08:45 ч. на https://events.renault.com/en/.

ИзточникRenault
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари