1 декември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварни1000 електрически камиона, произведени в завода на Renault Trucks в Бленвил-сюр-Орн

1000 електрически камиона, произведени в завода на Renault Trucks в Бленвил-сюр-Орн

Решаваща повратна точка в трансформацията на градския и крайградския транспорт, заводът на Renault Trucks в Блейнвил произвежда серийно средни 100% електрически камиони от 2020 г. насам. Като доказателство за успеха на това предложение за нисковъглеродна мобилност, заводът вече е произвел 1000 електрически 16, 19 и 26-тонни камиона, които се използват в цяла Европа.

Заводът на Renault Trucks в Бленвил-сюр-Орн (Калвадос), който работи от 1956 г., е специализиран в производството на среднотежки автомобили и кабини за камиони. Пионер в Европа, той е разширен, за да може от март 2020 г. да се произвеждат електрически камиони от 16 до 26 тона. За да се осигури производството на електрически модели, в индустриалната зона в Нормандия са направени различни подобрения, включително сграда с площ 1800 m², изцяло предназначена за окончателно сглобяване.

От 2020 г., когато Renault Trucks ще започне масово производство на електрически модели, търсенето на електрически камиони непрекъснато нараства. Благодарение на отличната гъвкавост и непрекъснатото адаптиране на индустриалния инструмент производственият капацитет на електрическите камиони постепенно се увеличава, за да се справи с очакваното нарастване на обемите, тъй като все повече клиенти избират да използват транспорт с ниски въглеродни емисии.

Днес половината от електрическите камиони, продавани в Европа, се произвеждат в завода на Renault Trucks в Бленвил-сюр-Орн.

ИзточникRenault Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари