29 ноември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниDaimler Truck и Torc отбелязват три години тясно сътрудничество

Daimler Truck и Torc отбелязват три години тясно сътрудничество

Празнувайки три години силно сътрудничество, Daimler Truck и Torc постигнаха значителен напредък в превръщането на автономните камиони от идея в реалност. Компаниите доказаха, че софтуерът за автономно шофиране на Torc може безопасно да се движи по магистрали, наземни улици, рампи и завои на контролирани кръстовища. В началото на четвъртата година от партньорството, наскоро обявеното сътрудничество с американския логистичен доставчик Schneider представя засилен фокус върху интеграцията на клиентите и индустриалното сътрудничество.

От 1 октомври 2022 г. Питър Вон Шмид изпълнява функциите на нов главен изпълнителен директор на Torc: “Пускането на пазара на безопасен автономен камион от ниво 4 в никакъв случай не е проста задача. През последните три години се възползвахме от силното сътрудничество с Daimler Truck, което ни доближи значително до нашата цел: разработване на високооптимизиран самоуправляващ се камион, който ще отговаря на нуждите на автопарковете по отношение на разходите, безопасността и производителността. Показаната досега екипна работа е изключителна и навлизаме в четвъртата година на партньорство с ясна пътна карта – фокусираме се върху един производител и един първоначален случай на използване в един географски район.

Torc прави значителни стъпки към комерсиализирането на автономни камиони SAE Level 4 в САЩ за приложения на дълги разстояния от хъб до хъб в рамките на това десетилетие. Неотдавна Torc и Schneider обявиха съвместна пилотна програма. В допълнение към други стратегически съюзи, Schneider, базиран в САЩ доставчик на мултимодални транспортни и логистични услуги, ще служи като оперативен партньор за автономния тестов парк на Torc. Компанията ще предостави товарни товари за пилотните операции на Torc и уникални познания за товарните превози, които ще помогнат за насочване на логистичната пътна карта за интегриране с автопарка на индустрията. От технологична гледна точка Torc наскоро започна да използва своите камиони с актуализиран набор от сензори, компютри и допълнителни интеграции. Тази следваща стъпка ще подобри ефективността на тестовете, тъй като компанията разширява своя автономен автопарк.

ИзточникDaimler Truck
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари