27 ноември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниГабор Сабадош от Унгария печели международното състезание DAF Driver Challenge 2022

Габор Сабадош от Унгария печели международното състезание DAF Driver Challenge 2022

Унгарецът Габор Сабадос е обявен за “Шампион на DAF Driver Challenge 2022”. Във вълнуващ международен финал на впечатляващия полигон на Goodyear в Люксембург 15 кандидати от цяла Европа се състезаваха този уикенд за престижната титла. Второ и трето място заеха съответно Пиер Емануел Ует от Франция и Емануел Мезей от Румъния.

Едва ли мога да опиша колко съм щастлив в момента”, заяви развълнуваният Габор Сабадос (32 г.), който ежедневно работи като шофьор на камион за Gogolak Gabor. “Конкуренцията беше жестока. Всички трябваше да се постараем да достигнем предела на възможностите си.

Всички шофьорски изпитания бяха проведени зад волана на серията камиони DAF от ново поколение, включително чисто новия DAF XD за професионално приложение и дистрибуция – разкрит само преди две седмици и награден с титлата “Международен камион на 2023 г.”. “Предизвикателствата, които включваха практически шофьорски тестове с камиони и ремаркета, бяха изключително трудни, а изпитите, които трябваше да положим, обхващащи технологии, законодателство и разпоредби, ни изпитаха до краен предел”, каза Габор. “Шофирането на електрически камион беше нещо съвсем ново за мен – и трябва да призная, че ми хареса!

15 кандидати от цяла Европа се състезаваха на изпитателния полигон на Goodyear.

Най-добрите в Европа

С общо над 1000 участници състезанието DAF Driver Challenge започна през 2021 г. с национални прояви в 20 държави, които доведоха до международния финал миналия уикенд, за който се класираха само 15-те най-добри шофьори на камиони. Журито внимателно следеше представянето на състезателите на всички етапи.

Day 1 of the International DAF Driver Challenge 2022


“Шофьорите на камиони са истински майстори”

Харалд Зайдел, президент на DAF Trucks и председател на журито, отбеляза: “Един отличен шофьор на камион се нуждае от отлични умения. Този финал отново потвърди това. Само тези, които съчетават знания, опит, умения, отдаденост и хладнокръвно мислене, могат да повишат максимално ефективността на своя камион. DAF наистина смята, че шофьорите на камиони са истински майстори и заслужават да бъдат на подиума!

Day 2 of the International DAF Driver Challenge 2022


“Шофьорът е този, който отключва потенциала на превозното средство”

Ричард Цинк, директор “Маркетинг и продажби” и член на Управителния съвет на DAF Trucks: “Ние създаваме камиони, които предлагат водещи на пазара ефективност, безопасност и комфорт за водача. Но мъжът или жената зад волана е този, който отключва потенциала на превозното средство. Ето защо разработваме нашите камиони с мисъл за водача. Беше впечатляващо да видим най-добрите шофьори в Европа, които демонстрираха изключителните си умения зад волана на нашите награждавани автомобили.

ИзточникDAF Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари