27 ноември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниКамионите E-Tech T и C на Renault са достъпни за предварителна поръчка

Камионите E-Tech T и C на Renault са достъпни за предварителна поръчка

Renault Trucks обяви откриването на предварителни поръчки за Renault Trucks E-Tech T и C, предназначени съответно за регионалния транспорт и градското строителство. Тези нови 44-тонни електрически камиони ще се произвеждат в завода на производителя в Бурж-ан-Брес.

Renault Trucks E-Tech T и C вече са достъпни за предварителна поръчка от филиалите на Renault Trucks в Европа. Превозвачите, които желаят да се сдобият с електрически автомобил от гамата на производителя за тежкотоварни автомобили, вече могат да резервират първите бройки. Производството на Renault Trucks E-Tech T и C ще започне в края на 2023 г. в Бурж-ан-Брес.

Голям избор на електрически двигатели и батерии

За да отговори на многобройните изисквания на регионалния транспорт и градското строителство, Renault Trucks E-Tech T и C може да бъде поръчан с два или три електромотора с обща мощност до 490 kW.

Налице е широк избор от тягови батерии, като Renault Trucks E-Tech T и C ще могат да се оборудват с четири до шест литиево-йонни батерии с капацитет от 180 до 540 kWh. Батериите могат да се зареждат напълно с променлив ток (AC) до 43 kW или с постоянен ток (DC) до 250 kW. Тези камиони ще могат да изминават до 300 км с едно зареждане и до 500 км с междинно бързо зареждане (250 kW) за един час.

Батерийните клетки и модули ще бъдат доставени от Samsung SDI и ще бъдат сглобени в Гент, Белгия в завода на Volvo Group, част от която е и Renault Trucks.

Три вида силовото предаване и широк диапазон от колесни бази

За да се адаптират лесно към всеки тип каросерия и следователно към всякакъв тип употреба, Renault Trucks E-Tech T и C могат да бъдат оборудвани с три вида карданни валове: електрически, електромеханични или на скоростната кутия.

Renault Trucks E-Tech T и C, с общо допустимо тегло 44 тона, могат да бъдат поръчани като влекачи 4×2 и 6×2 с дълбока кабина и междуосие 3900 мм. Във версията за спедитор те се предлагат във варианти 4х2, 6х2 и 8х4 тридем, с къса или дълбока кабина, с единадесет междуосия, вариращи от 3900 до 6700 мм.

Набор от услуги за оптимална производителност

За безпроблемна работа и оптимизирана ефективност Renault Trucks E-Tech T и C се предлагат с пълна гама от услуги. По-специално, те се възползват от договора за прогнозна поддръжка Start & Drive Predict, който дава възможност да се следи състоянието на акумулаторите и износващите се компоненти, да се предотвратяват неочаквани престои на автомобила, да се групират и оптимизират операциите по поддръжка. Renault Trucks E-Tech T и C са съвместими с Optifleet, софтуерен пакет за управление на автопарка, който позволява на шофьорите да планират обиколките си, да възлагат задачи от разстояние, да информират клиентите за времето на доставка и да следят състоянието на заряда на батериите в реално време, за да оптимизират потреблението на енергия.

Renault Trucks E-Tech T и C са неразделна част от цялостната екосистема за декарбонизация на транспорта, предлагана от производителя, която включва индивидуална подкрепа за превозвачите в техния енергиен преход – от проучването и анализа на нуждите до наблюдението на внедряването и експлоатацията. Това цялостно проучване включва например инструмента “Симулатор на пробега”, който дава възможност на експертите на Renault Trucks да анализират разхода на автомобила възможно най-близо до реалното му използване, като вземат предвид GPS маршрута на обиколката, метеорологичните условия, развитието на полезния товар и използването на спомагателни устройства. Резултатите от тази симулация позволяват на Renault Trucks да предложи на превозвача подходящия пробег за неговия електрически камион.

ИзточникRenault Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари