1 декември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиIVECO ON: Светът на новите цифрови услуги от IVECO BUS за автопарковете

IVECO ON: Светът на новите цифрови услуги от IVECO BUS за автопарковете

Новата телематична оферта на IVECO ON интегрира решения, ориентирани към клиента, с цяла гама от нови услуги с възможност за свързване, предназначени за оптимизиране на управлението на времето за работа на превозните средства и на общите разходи за притежание на операторите на обществен транспорт, като същевременно се гарантира безопасността и сигурността.

От началото на 2022 г. IVECO BUS въвежда новите телематични услуги IVECO ON във всички тежки автобуси, отговарящи на стандарта Euro VI step E и електрически автобуси. Тази широка гама от услуги, поддържащи свързаност, е разработена, за да помогне на клиентите да оптимизират експлоатацията и поддръжката на своя автопарк IVECO BUS. Налични са два пакета, които отговарят на различните изисквания: Smart Pack и Premium Pack.

Пакетът Smart, който се предлага за всички превозни средства, се състои от:
• достъп до портала IVECO ON
• Поддръжка в CONTROL ROOM

Порталът IVECO ON Portal осигурява достъп до богата информация за поведението на автопарка IVECO BUS на клиента по време на експлоатация, като например оценка на стила на шофиране, консумация на енергия, средна скорост и дневно разстояние. Клиентът също така може да наблюдава подробни данни за отделните превозни средства. Този удобен за ползване портал предоставя на управителя на автопарка ценни ключови показатели за ефективността на неговите автобуси IVECO, което му позволява да оптимизира разполагането и времето за работа на превозните средства.

Пакетът Smart Pack предлага на клиентите и подкрепата на специалната CONTROL ROOM на IVECO, която предоставя ежедневни технически доклади, фокусирани върху данни за експлоатацията и поддръжката на цялата гама автобуси IVECO. По-специално, тези доклади включват всички данни, от които те се нуждаят за оптималната поддръжка на техните електрически автобуси. Информацията им позволява също така да наблюдават ежедневно своите превозни средства, за да гарантират, че те се експлоатират в съответствие с очаквания срок на експлоатация на тяговите батерии.

CONTROL ROOM също така следи автопарковете, за да помогне да се предвидят в някои случаи повреди в работата и да се избегнат непланирани спирания. Вратите, тяговите акумулатори и други функции се анализират подробно всеки ден, като предоставят полезна информация и улесняват решаването на проблеми.

Пакетът Premium, който се предлага като опция, предоставя информация в реално време и е по-фокусиран върху работата на автопарка.  Той включва портал за управление на автопарка в реално време и уеб API ITxPT Standard TiGR – интелигентно решение за клиенти, които трябва да наблюдават превозни средства в автопарк от различни марки. Този добре познат API, стандартизиран от асоциацията ITxPT, принадлежаща към UITP, премахва необходимостта от използване на допълнителна телематична кутия за достъп до данни от различни марки автобуси.

Порталът за управление на автопарка предоставя информация в реално време за всички гами автобуси IVECO и за всички енергийни източници – включително електрически. Данните, до които клиентите ще имат достъп, включват състоянието на заряда на тяговите батерии в реално време и оставащия пробег на техните електрически автобуси. Порталът също така предлага възможност за дистанционно изтегляне на данни от хронотахографа и алкохолния апарат на сигурно облачно хранилище.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари