27 ноември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниIVECO преминава към електричество с новия eDAILY

IVECO преминава към електричество с новия eDAILY

IVECO представи чисто новия, с нулеви емисии eDAILY на изложението IAA Transportation 2022 в Хановер. Замислен като “електрически близнак” на емблематичния Daily, eDAILY покрива всички приложения на лекотоварните автомобили – включително мисиите и преустройствата за тежкотоварни автомобили. Това е уникално предложение на пазар, на който както предлагането, така и търсенето все още са съсредоточени върху градските доставки. eDAILY, разширяващ областта на потенциален интерес за електрическите превозни средства, ще представлява фундаментален принос за декарбонизацията на транспорта.

Алесандро Масимино, ръководител на отдел “Маркетинг и продуктов мениджмънт” в подразделението за камиони на IVECO, заяви: “Електричеството е бъдещето и ние искаме да направим електрификацията достъпна за всички наши клиенти. Като ключов елемент от стратегията на IVECO за разработване на продукти и пътната карта за преход, ние проектирахме eDAILY с цел да направим цялата му гама електрическа, като същевременно запазим характеристиките, с които се слави нашето превозно средство: здравина, надеждност, гъвкавост, товароносимост и производителност. Със своята широка гама, напълно модулен комплект акумулатори и адаптивност към широк спектър от преустройства и приложения, новият eDAILY предлага електрическо за нови мисии и клиенти.

Новият eDAILY идва с обновено лого на IVECO с по-леки, по-гъвкави и по-динамични надписи, основани на наследството на Марката и подсилени от иновациите.

eDAILY вече може да бъде поръчан в цяла Европа, като доставките ще започнат от началото на следващата година.

Специалният уебсайт дава възможност на клиентите да се ориентират в многобройните функции, пригодени за собствениците на eDAILY, включително симулатора eMission – достъпен и в магазините и в мобилното приложение IVECO ON – за да конфигурират решението, което най-добре отговаря на тяхната мисия.

eDAILY: същият Daily, който познавате – само че електрически

Цялата гама на Daily вече се предлага и във версия с нулеви емисии, съобразена с еволюцията на мобилността и отговаряща на новите правила за достъп в много столични райони. eDAILY е най-добрият ван в града: единственият електрически лекотоварен автомобил, който предлага до 20 м3 товарен обем, до 4,6 т полезен товар и до 3,5 т теглителна способност.

Производителността е в съответствие с версията с ДВГ: 140kW (190CV) максимална мощност, 400Nm максимален въртящ момент и максимална скорост до 120km/h. Управляемостта е подобрена благодарение на мигновеното предаване на въртящия момент от eMotor. Когато е необходима допълнителна мощност, водачите могат да се възползват от допълнителен тласък, като активират характерната за eDAILY функция Hi-Power. Използването на енергията може да бъде оптимизирано благодарение на селектора на режимите на шофиране – който позволява или да се извлече максимална мощност, или да се сведе до минимум абсорбирането на енергия. Режимът на шофиране с един педал на eDAILY улеснява шофирането и преобразува кинетичната енергия на спирачките в електричество, като по този начин намалява консумацията на енергия и износването на спирачните накладки.

Енергия за всеки маршрут и до 50% икономия на средства за поддръжка

eDAILY предлага толкова голям пробег, колкото е необходимо: модулната инсталация на батериите позволява на клиентите да изберат нивото на автономност на пробега, което най-добре отговаря на тяхната мисия. Конфигурацията може да бъде надграждана през целия живот на автомобила.

eDAILY е напълно свързан и дава възможност за оптимизиране на пробега, управляемостта и времето за работа – както и за дистанционно управление на операциите по зареждане и вътрешния климат. Предварителната климатизация осигурява идеалната температура в кабината на автомобила, докато той все още е свързан към контакта за зареждане. Доказаната надеждност и специфичните за електрическите превозни средства решения позволяват изключително конкурентни експлоатационни разходи със значително намаляване на разходите за поддръжка и ремонт в сравнение с дизеловия двигател.

Цялата гама, нищо не липсва

eDAILY се предлага във варианти на каросерията на ван, кабина, кабина за екипаж, каросерия с капак на шасито и микробус с обща маса от 3,5 до 7,2, във версии с едно и две колела, с широка гама от варианти за височина и междуосие. Всички технологични и комфортни характеристики на стандартния Daily са налични и при електрическия модел, включително интелигентното пневматично окачване AIR-PRO. eDAILY е единственият електрически лекотоварен автомобил, който предлага алтернативни предавателни числа на задния мост при версиите 50C (3,6 или 4,44) и 72C (4,3 или 5,13), за да се подчертае производителността или ефективността.

Всяка мисия, за която се сетите

eDAILY предлага естествена и интуитивна електронна мобилност, осигуряваща максимална енергийна ефективност и перфектно изпълнение на всяка задача. Никоя мисия не е извън обсега на eDAILY. Електрическата система е успешно тествана при екстремни условия – от -30°C до +50°C. Стартирането по наклон е гарантирано до 30% наклон.

Същото свръхздраво шаси, както обикновено, без стърчащи от горната част на рамата части и цифрови и аналогови интерфейси (като CAN BUS 2.0B) превръща eDAILY в най-универсалната и пълна база за преобразуване на електрически автомобили. Предлага се гама от ePTO с мощност до 15 kW за захранване на хладилни инсталации, кранове и други надстройки, дори и най-взискателните, като например за събиране на отпадъци и въздушна платформа, както е показано на щанда. Енергията от мрежата може да се използва за захранване на оборудването, когато превозното средство е свързано към зарядно устройство или контакт. Захранването от основните батерии дава възможност за използване на ePTO дори когато eMotor е изключен.

Енергия от висок клас с мащабируеми батерии

Системата eDAILY може да бъде оборудвана с 1, 2 или 3 батерии. Модулните акумулаторни батерии FPT Industrial / Microvast 37kWh отчитат най-високо ниво на енергийна плътност (265Wh/kg на ниво клетка) и най-добрата в класа си използваема енергия от 95%. Те са защитени с 8-годишна гаранция и гаранция за пробег до 250 000 км, включваща подмяна на батерията при спад на капацитета под 80%.

eDAILY се зарежда от обществени зарядни устройства, индустриални контакти и домашни контакти. Опциите за зареждане включват бързо зареждане с 80 kW, което добавя до 100 км пробег само за 30 минути. Зареждането може да се управлява изцяло чрез специалното приложение. Предният порт за зареждане на eDAILY е лесно достъпен, независимо от коя посока идва кабелът. Зад плъзгащия се капак, който предпазва щепсела от вода и прах, светодиоден индикатор показва с един поглед състоянието и нивото на зареждане.

Устойчив автомобил за цифровата ера

eDAILY е винаги свързан, за да повиши производителността на клиентите и благосъстоянието на водача: кутията за свързаност позволява обмен на данни в реално време и осигурява достъп до всички услуги на IVECO. Клиентите на eDAILY могат да получат достъп до услугите, свързани със свързаността, чрез портала IVECO ON с неговите нови функции за управление на данни и уеб API, без да е необходимо да променят профила на мисията си, работния цикъл или моделите на работа.

Бордовият софтуер се актуализира редовно и безпроблемно по въздуха. Данните, генерирани от превозното средство в реално време, се наблюдават дистанционно от контролния център на IVECO. Проактивната и прогнозна диагностика предотвратява непланирани спирания и позволява своевременно планиране на техническото обслужване.

Приложението eDAILY Routing взаимодейства с автомобила, за да предвиди пробега на превозното средство, необходимите такси за достигане на дестинацията и точното време на пристигане. Предупрежденията за осигуряване на пробег проактивно информират мениджъра на автопарка, когато оставащият заряд на акумулатора наближава границата или в случай на проблеми със зареждането. Режимите на шофиране и рекуперация могат да бъдат предварително зададени от мениджъра на автопарка с цел оптимизиране на използването на енергия. Мониторингът на използването на енергия изчислява абсорбирането на енергия момент по момент (като взема предвид ePTO) и предоставя подробни отчети за използваната енергия спрямо изминатото разстояние. Интелигентният контрол на зареждането позволява на потребителите да планират електронното зареждане, когато е най-удобно. Специализираните електронни услуги включват приложението IVECO ON Easy Daily с нови функции, посветени на електромобилите на марката, като например оценка на стила на шофиране за енергията, дистанционно програмиране на зареждането и предварителното кондициониране, разширено арматурно табло с параметри на автомобила, в допълнение към всички функции, налични понастоящем за Daily.

Гласовият асистент IVECO DRIVER PAL, който може да се активира директно от приложението IVECO ON Easy Daily, предлага специфична за електрическите превозни средства информация, включително проверка на състоянието на автомобила и нивото на батерията. Климатичният контрол и навигацията до най-близката станция за електронно зареждане също могат да бъдат активирани чрез гласова команда.

Универсален модел за устойчив транспорт

Електронните услуги на eDAILY влизат в действие още преди покупката: IVECO е в състояние да даде съвет за превозното средство и конфигурацията за зареждане, които най-добре отговарят на нуждите на клиента. IVECO има сключени партньорства с водещи европейски енергийни компании за проектиране, доставка, инсталиране и обслужване на персонализирани решения за зареждане, включващи и (при поискване) изгодни договори за енергия. Това позволява на клиентите да сведат до минимум първоначалната си инвестиция и разходите си за енергия по време на експлоатация.

С eDAILY IVECO въвежда иновативен бизнес модел: Зелена и усъвършенствана транспортна екосистема (GATE), всеобхватен модел за дългосрочно отдаване под наем на електромобили, който ще отвори вратите към мобилността с нулеви емисии за голям брой нови клиенти. Предложението на GATE включва също така изключителна и иновативна формула “плащане за ползване”, предназначена за електромобили.

Специални издания на Tigrotto и Leoncino

На изложението IAA Хановер 2022 IVECO представя и предпремиера на две лимитирани издания, които черпят вдъхновение от два емблематични продукта на OM от 50-те и 60-те години на миналия век – Tigrotto и Leoncino: уникална комбинация от минало и бъдеще, която скоро ще бъде в продажба, предназначена за най-взискателните клиенти. Leoncino е винтидж интерпретация на новия eDAILY, докато Tigrotto е вариант на 4×4 Daily.


IVECO разработи и нови течности за новия eDAILY съвместно с PETRONAS Lubricants International (PLI) с общата цел да се постигне максимална ефективност. PETRONAS Iona Integra Plus е разработена за кутията на e-Transfer, за да се намалят загубите от разбъркване, като същевременно се гарантира издръжливост на системата, която е сравнима със стандартните течности с по-висок вискозитет, отговаря на изискванията за безопасност и осигурява отлични свойства на окисляване дори в случай на високи температури. В eDAILY ще се използва и маслото PETRONAS Tutela Axle 900 HD, 75-W85 за оси, което е разработено за цялата гама оси на IVECO, включително за леки и тежкотоварни автомобили, за да се постигне максимална ефективност и да се отговори на най-новите изисквания на нормативната уредба.

eDAILY на щанда на IVECO на IAA 2022

Широкият спектър от приложения на eDAILY подчертава гъвкавостта на новия модел и как операторите не трябва да правят компромиси, когато правят крачката към електрическо превозно средство: eDAILY може да бъде адаптиран, за да отговаря на най-взискателните мисии.

    Моделът eDAILY 50C12E, оборудван с eMotor ePTO, е адаптиран от Palfinger, за да разполага с въздушна платформа, която се разтяга до 24,7 м.

    Чудесен пример за IVECO eDAILY в мисия, изискваща охлаждане, е представеният 42S14E с иновативната си “градска” каросерия Lecapitaine в комбинация с хладилния агрегат Thermo King E500, захранван директно от високоволтовия ePTO.

Третият показан IVECO eDAILY е предназначен за тези, които искат да работят в мобилна работилница, както демонстрира 42S14EV от Internal Equipment Bott.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари