1 декември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниТова са Cargobikes на годината 2022

Това са Cargobikes на годината 2022

След вълнуващо изпитание на панаира Nüwiel eTrailer, Long John Transporter2 на Riese & Müller и Quad Cargo на Mubea получиха награди сред 27 кандидати. Връчва го управляващият директор на VDA Юрген Миндел.

След интензивен тест на трасето за товарни велосипеди на изложението IAA TRANSPORTATION в Хановер производителите Mubea с Cargo, Riese & Müller с Transporter2 и Nüwiel eTrailer спечелиха наградите за “Международен товарен велосипед на 2022 г.”. При връчването на наградите управляващият директор на VDA Юрген Миндел подчерта, че товарните велосипеди играят много важна роля в транспортната верига по пътя към неутрална по отношение на климата логистика. Ето защо той изрично приветства индустрията и нейните иновативни продукти на панаира и покани участниците да присъстват отново в Хановер през 2024 г.

VDA, в сътрудничество с Германската асоциация за велосипедна логистика (RLVD), беше партньор и в конкурса Freight Bike Award 2019, който беше иницииран от търговското списание LOGISTRA на HUSS-VERLAG. В допълнение към курса, IAA взе предвид темата и със зоната на последната миля, където присъстваха различни производители на товарни велосипеди.

Много от производителите на товарни велосипеди участваха и в Третата национална конференция по велосипедна логистика в Хановер, която се проведе успоредно с IAA TRANSPORTATION, за да вземат участие в състезанието на панаира. Мартин Шмидт, член на управителния съвет на RLVD и член на журито, подчерта приноса на товарните велосипеди към структурата на градската логистика, но не като конкуренция, а като интелигентно, щадящо климата, високопроизводително и спестяващо място допълнение към микробусите и камионите. Целта е да се работи съвместно с всички участници в транспортната верига, за да се направи логистиката екологосъобразна.

Голямо шоу за велосипедите: наградите за най-добрите иновации в областта на товарните велосипеди бяха връчени на изложението IAA TRANSPORTATION. | Снимка: VDA

В новия кръг на наградата участваха рекордните 27 кандидати, което подчертава високия темп на развитие и новаторския дух на младата индустрия, както подчерта на церемонията по награждаването ръководителят на отдел Test+Technik в LOGISTRA и инициатор на наградата Йоханес Райхел. Подборът, направен от жури от практици и специалисти, беше съответно труден. Освен редакторът на LOGISTRA Райхел, журито включваше специалиста по велосипедна логистика Томас Шмиц от компанията Radlader в Майнц, специалиста по велосипедна логистика Мартин Шмидт от Cycle Logistics в Берлин и специалиста по дизайн на товарни велосипеди Сатиш Кумар Беела от Университета за приложни науки в Хага.

Победителите в отделните класове:

Леки велосипеди за превоз на товари

  1. Riese & Müller Transporter2
  2. Urban Mobility Craft L
  3. Gleam Escape

Тежки велосипеди за превоз на товари

  1. Mubea Cargo
  2. tricargo Lademeister
  3. Rytle MovR3

Велосипеди с ремарке

  1. Nüwiel eTrailer
  2. Wupdi
  3. Carla Cargo
ИзточникIAA TRANSPORTATION
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари