27 ноември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниIveco Group и Nikola Corporation по пътя на устойчивия транспорт на IAA...

Iveco Group и Nikola Corporation по пътя на устойчивия транспорт на IAA Transportation 2022

IVECO, пионер в комерсиализацията и производството на превозни средства, задвижвани с алтернативни горива и Nikola Corporation, световен лидер в областта на транспортните и енергийните инфраструктурни решения с нулеви емисии, представиха на IAA Transportation 2022 в Хановер Nikola Tre Battery Electric Vehicle (BEV) за европейския пазар и разкриха бета-версията на Nikola Tre Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV).

Двата автомобила, подходящи за мисии от около 500 км (BEV) или 800 км (FCEV) в първоначалните си конфигурации, потвърждават още веднъж видимия напредък на партньорството между Iveco Group и Nikola. Те са също така доказателство за най-съвременните възможности на производствения завод – съвместно предприятие на двете компании, открит през 2021 г. в Улм, Германия, който разполага с монтажна линия, специално проектирана за електрически превозни средства.

Това е важна стъпка по пътя към постигане на амбициозната цел на двете дружества за нулеви нетни емисии и разработване на иновативни технологии за устойчива мобилност. Всъщност модулният подход, приложен към платформата Nikola Tre, която може да разполага както с батерии, така и с технологии за задвижване с горивни клетки, проправя пътя за по-нататъшно развитие на електрическото предлагане за европейския пазар, като същевременно ускорява енергийния преход, който Iveco Group и Nikola стимулират.

Iveco Group и Nikola се радват на солидно партньорство, което започна през 2019 г.”, заяви Герит Маркс, главен изпълнителен директор на Iveco Group. “Заедно изпълнихме всеки етап от пътя ни към внедряване на тежкотоварни автомобили с нулеви емисии в Северна Америка и Европа, в безпрецедентно бърз път от проекта до пазара, въпреки всички предизвикателства, с които се сблъскахме по пътя. И имаме намерение да продължим това бързо и постоянно развиващо се пътуване.

Автомобилите с нулеви емисии Tre BEV и Tre FCEV на Nikola са истински променящи правилата на играта в областта на товарните превози”, допълни Майкъл Лохшелер, президент на Nikola Corporation. “Специално разработени като електромобили, те осигуряват производителност и изживяване при шофиране, които могат да се конкурират с колегите им с дизелови двигатели в най-тежките мисии за тежки товари. Те предлагат оперативно и финансово жизнеспособни решения с нулеви емисии за регионални приложения и превози на дълги разстояния, които ще дадат на клиентите истинско конкурентно предимство.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари