1 декември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниFord Trucks представи на IAA пътя си към нулеви емисии

Ford Trucks представи на IAA пътя си към нулеви емисии

Опирайки се на повече от половин век опит и силни продуктови разработки в сегмента на тежкотоварните камиони, Ford Trucks стартира своята трансформация на F-поколението на IAA Transportation 2022. Събитието включва пътна карта за транспортни решения с нулеви емисии и вълнуващи нови спецификации и характеристики, които ще гарантират, че компанията ще запази позициите си в производството, дизайна и продуктовото развитие. Като носител на престижната награда IToY за 2018 г. в Хановер за F-MAX, Ford Trucks се завърна на IAA Transportation, за да представи най-новите си разработки по пътя към нулеви емисии. Компанията, която по-рано подписа декларацията на ACEA за преминаване към транспорт на товари с нулеви емисии, наскоро обяви, че възнамерява да продава големи търговски автомобили с нулеви емисии до 2040 г. Горепосоченото означава, че субектът вече е една стъпка по-близо до постигането на целите. му. Вицепрезидентът на Ford Trucks Серхан Турфан заяви: “В момента се работи по въпроса за това, какъв ще бъде броят на автомобилите, които ще се движат в бъдеще: “Благодарение на нашето движение Generation F, 50% от продажбите на Ford Trucks в Европа ще бъдат с нулеви емисии до 2030 г.

Следващото поколение, първият 100% електрически камион, проектиран “да бъде партньор на пътя, който се грижи за своите клиенти и прави бизнеса им процъфтяващ”, се отличава с усъвършенствана свързаност и е много конкурентен на европейските пазари с атрактивна обща цена на притежание. Серхан Турфан казва: “Като иновативна марка, която се вслушва в нуждите на нашите клиенти, ние съсредоточаваме нашите изследвания и разработки върху предлагането на пазара на най-новото поколение съвременни технологии. Ето защо основната ни цел е да спомогнем за намаляване на оперативните разходи и въглеродните емисии при превоза на пътя, като същевременно повишим ефективността на автомобилния парк. Укрепването на позициите ни в Европа е наш основен приоритет. Ако продължим да постигаме успехи на настоящите си пазари, планираме до 2024 г. да достигнем 50 държави в Европа. В съответствие със Зеления план на ЕС и международните цели на Ford за устойчиво развитие правим голяма крачка към целта си за нулеви емисии до 2040 г., като навлизаме на европейските пазари с нашите електрически камиони. В краткосрочен план целта ни е да достигнем 50% продажби на автомобили с нулеви емисии в Европа до 2030 г.

Следващото поколение електрически превозни средства предлага много предимства по отношение на енергията, поддръжката и общите разходи за притежание и експлоатация. Например разходите за енергия ще бъдат почти наполовина по-ниски от сегашните нива. Разходите за поддръжка също вероятно ще намалеят с две трети, тъй като електромобилите имат по-малко движещи се части, които изискват поддръжка. Много европейски държави също така предоставят стимули на компаниите да инвестират в електрически превозни средства. Всички тези фактори допринасят за намаляване на общите разходи за придобиване на собственост. Прогнозите са, че 100% електрическият Ford Truck ще предложи най-ниската обща цена на притежание за 4 години в сравнение с дизелов автомобил без никакви стимули или субсидии.

На изложението IAA изцяло електрическият Ford беше показан като 3-осно шаси с къса дневна кабина и сметосъбираща машина.

Ford Trucks предлага по-безопасни, по-бързи и по-ефективни транспортни решения със своите “Автономни технологии

Ниво 4 на пилотиране на магистрали

Разработена от инженерите на Ford Trucks, технология “Level 4 Highway Pilot” предлага на камионите възможност да извършват автономно транспортни дейности между логистични центрове H2H (hub-to-hub). Следователно камионите, които са най-важните участници в транспортната индустрия, ще предлагат много по-безопасен, по-бърз, по-евтин, по-екологичен и най-важното – много по-надежден транспорт.

ConnecTruck предлага нови функции, които улесняват живота на шофьорите и мениджърите на автопаркове

Ford Trucks трансформира камионите си в продукти, движени от данни, свързани мобилно, оборудвани с технологии от следващо поколение, които предлагат огромни ползи за клиентите. Новите технологии включват функции като GPS круиз контрол и мултимедийна система, които улсняват живота на водача и на „флийт“ мениджъра. Целта е автомобилите да бъдат непрекъснато на пътя и да се постигне непрекъснат режим на работа.

Технология за дистанционно управление

Технологията за дистанционно управление е първата в индустрията технология, разработена от Ford Trucks, която позволява на операторите да се свързват дистанционно с автономното превозно средство и да поемат управлението в случай на неочаквани събития или човешки контрол по време на автономното управление.

Автономно паркиране на заден ход

Друга технология, разработена за първи път от Ford Trucks – “Автономно паркиране на заден ход” е допълваща функция за постигане на целта “Напълно автономно шофиране”, когато е необходимо да се докарва на станция за товарене и разтоварване.

ИзточникFord Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари