26 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниDAF XD получава наградата International Truck of the Year 2023

DAF XD получава наградата International Truck of the Year 2023

Новата серия камиони за професионален и дистрибуторски транспорт поставя нови стандарти

Серията XD за професионален и дистрибуторски транспорт от новото поколение на DAF бе избрана за “Международен камион на годината 2023”. Харалд Зайдел, президент на DAF Trucks, получи най-престижната награда в транспортната индустрия по време на церемонията по награждаването на транспортното изложение IAA в Хановер, Германия. Серията XD беше официално представена на IAA по-рано в деня на награждаването. Тя включва пълен набор от напълно електрически варианти с пробег от над 500 км с едно зареждане.

Серията DAF XD бе избрана за “Международен камион на 2023 г.”. Харалд Зайдел, президент на DAF Trucks, получи престижната награда тази вечер в Хановер, Германия.

Новото поколение на DAF от серията XD беше отличено с наградата “Международен камион на 2023 г.” от жури, съставено от 24 редактори и високопоставени журналисти в областта на товарните автомобили, представляващи 24 големи списания за товарни автомобили в Европа. Само през миналата година серията DAF XF, XG и XG⁺ от ново поколение за дълги разстояния и тежкотоварни превози беше избрана за “Международен камион на 2022 г.”.

Принос към ефективността на автомобилния транспорт

Въз основа на правилата на “Международен камион на годината” (International Truck of the Year – IToY) годишната награда се присъжда на камиона, пуснат на пазара през предходните 12 месеца, който има най-значителен принос за ефективността на автомобилния транспорт. Тази преценка се основава на няколко критични критерия, сред които технологични иновации, комфорт, безопасност, управляемост, икономия на гориво, екологичен отпечатък и обща цена на притежание (TCO).


Нов еталон

Обобщавайки гласуването на журито, председателят на Международен камион на годината Джаненрико Грифини коментира: “С представянето на новата серия XD DAF представи модерен камион за дистрибуция, който поставя нов стандарт в своя клас. Гамата камиони значително подобрява пряката и непряката видимост, като по този начин повишава безопасността – ключов фактор за автомобилите за дистрибуция. Също така ефективността на автомобила и комфортът на водача въвеждат нов стандарт в този сегмент.

Видимост във всички посоки

Грифини подчерта, че журито на IToY оценява позицията на водача и подобрената видимост във всички посоки, осигурена от голямото, извито предно стъкло, страничните прозорци с ниски ленти и опционалния прозорец за видимост към бордюра. “Тези характеристики – заедно с камерата за наблюдение в ъгъла и опционалната система за цифрово виждане, която заменя традиционните основни огледала – подобряват по впечатляващ начин безопасността на уязвимите участници в движението.


Електрически и дизелови двигатели

Освен това 24-те членове на журито похвалиха и представянето на новите, високоефективни задвижващи агрегати на XD, включващи мощните двигатели PACCAR MX-11 с автоматизирана скоростна кутия ZF TraXon с усъвършенствани функции за прогнозиране. Също така обявяването на серия от напълно нови, изцяло електрически задвижващи агрегати впечатли комисията на журито.

Чудесно признание

Президентът на DAF Trucks Харалд Зайдел коментира: “Спечелването на наградата “Международен камион на годината 2023” е чудесно признание за нашите служители и дилъри на DAF. Тя доказва, че премиум моделът DAF XD задава нов индустриален стандарт за клиентите в професионалните и дистрибуторските приложения, предлагайки първокласна безопасност, ефективност и комфорт за водача.

ИзточникDAF Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Нова генерация DAF | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари