1 декември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниVolvo Trucks представя нова напълно електрическа ос с удължен пробег

Volvo Trucks представя нова напълно електрическа ос с удължен пробег

На транспортното изложение IAA в Хановер, Германия Volvo Trucks представи напълно нов, изцяло електрически заден мост. Освобождавайки място за повече батерии, новият е-ос означава още по-дълъг пробег за електрическите камиони на Volvo с батерии.

Volvo Trucks представя нов изцяло електрически мост за по-дълъг пробег

Volvo Trucks разполага с най-широката оферта от електрически камиони с батерии в индустрията, с шест различни модела в серийно производство.

Новата е-ос, представена на изложението IAA в Хановер, Германия позволява поставянето на още повече батерии в камиона чрез интегриране на електрическите двигатели и трансмисията в задната ос. Повече батерии означават по-голям пробег, което създава възможности за електрифициране и на превозите на дълги разстояния. При електрическите камиони с горивни клетки, които ще бъдат представени през втората половина на това десетилетие, допълнителното пространство е полезно за инсталиране на други компоненти.

Това е пробив за електрическите камиони и ясен сигнал, че в близко бъдеще ще има огромно търсене на обществени бързи зарядни станции за тежкотоварни камиони, не на последно място по магистралите”, казва Джесика Сандстрьом, старши вицепрезидент глобален продуктов мениджмънт във Volvo Trucks.

Допълване на настоящата оферта

Volvo Trucks ще започне серийно производство на камиони с новата електрифицирана ос след няколко години и тя ще допълни настоящата гама от електрически камиони с батерии.

Джесика Сандстрьом, старши вицепрезидент глобален продуктов мениджмънт във Volvo Trucks.

Ще продължим да работим с нашите многофункционални електрически камиони с батерии, които вече са в производство. В момента те могат да покриват широк спектър от транспортни задачи.  След няколко години ще добавим този нов заден електрифициран мост за клиенти, които покриват по-дълги маршрути от сегашните”, продължава Джесика Сандстрьом.

Volvo Trucks има стратегия за постигане на нулеви емисии по три направления: електрически камиони с батерии, електрически камиони с горивни клетки и двигатели с вътрешно горене, които работят с възобновяеми горива като биогаз, HVO или дори зелен водород.

Необходими са различни технически решения за справяне с изменението на климата, тъй като наличието на енергийна и горивна инфраструктура е различно в отделните държави и региони, а също и в различните транспортни назначения”, заключава Джесика Сандстрьом.

ИзточникVolvo Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари