27 ноември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниMercedes-Benz eActros LongHaul е отличен с "2023 Truck Innovation Award"

Mercedes-Benz eActros LongHaul е отличен с „2023 Truck Innovation Award“

Mercedes-Benz eActros LongHaul печели наградата „2023 Truck Innovation Award“. Престижната индустриална награда се връчва на особено иновативни камиони от журито на „Международен камион на годината“ (IToY), което се състои от 25 опитни журналисти в областта на товарните автомобили от важни международни медии от Европа и други страни. Карин Радстрьом, главен изпълнителен директор на Mercedes-Benz Trucks, получи наградата тази вечер от Джаненрико Грифини, председател на журито на IToY, на събитие в рамките на изложението IAA Transportation 2022 в Хановер. Решаващи за гласуването бяха иновативната цялостна технологична концепция с технологията на батериите LFP (литиево-железен фосфат), новият е-ос, както и високата скорост на разработване от страна на Mercedes-Benz Trucks.

Тежкият акумулаторен електромобил eActros LongHaul за транспорт на дълги разстояния е акцентът на Mercedes-Benz Trucks на изложението и беше представен като концептуален прототип на пресконференция в навечерието на IAA. Електронният камион има пробег от около 500 км с едно зареждане на батерията и може да се зарежда с висока производителност. Готовността за серийно производство е планирана за 2024 г.

През последните години Mercedes-Benz eActros за тежкотоварен дистрибуторски транспорт и камионът с водородни горивни клетки Mercedes-Benz GenH2 Truck също спечелиха наградата за иновации.

ИзточникMercedes-Benz Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари