1 декември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниIVECO и Plus на фаза за публично тестване на автономни камиони по...

IVECO и Plus на фаза за публично тестване на автономни камиони по пътищата в Европа

С представянето на IVECO S-WAY, задвижван от технологията за автономно управление на ниво 4 на Plus на транспортното изложение IAA, IVECO и Plus обявиха успешното приключване на първоначалната фаза на техния пилотен проект за автономни камиони, който се фокусира върху задълбочената инженерна интеграция и тестовете на затворени пътища. Този важен етап демонстрира техническата осъществимост и възможностите на задвижвания от PlusDrive камион IVECO S-WAY, както и готовността му за следващата важна фаза на пилотния проект, която е провеждането на публични пътни тестове. Това постижение проправя пътя на IVECO и Plus към производството на полуавтономен продукт като първа стъпка и към подготовката за окончателно производство на напълно автономни превозни средства.

Марко Ликардо, главен директор „Технологии и цифрови технологии“ в Iveco Group, заяви: „Нашият пилотен проект с Plus ускорява напредъка ни към все по-автоматизиран камион. Като използваме задълбочения опит на IVECO в областта на търговските превозни средства и лидерството на Plus в областта на технологиите за автономно управление, ние развиваме способността си да разработваме и по-късно да комерсиализираме следващото поколение устойчиви транспортни решения, основани на иновации и повишаващи безопасността. Това е вълнуващ момент за нашите компании, за нашите клиенти и за индустрията на товарните превози.

Нашата способност да преминем безопасно, съвместно и бързо от началната фаза към публични пътни тестове е възможна благодарение на значителния практически опит на Plus в разгръщането на технологии за автономно управление на клиенти и партньори. В съчетание с производственото ноу-хау на екипа на Iveco Group ние сме мощно партньорство. Развълнувани сме да започнем публични пътни тестове в Европа, за да съберем опит в реални условия и да работим за производството„, каза Шон Кериган, съосновател и главен оперативен директор на Plus.

Първоначалните публични пътни изпитания в автомобили под надзора на водач, отговарящ за безопасността, ще обхванат редица страни в Европа, включително Австрия, Германия, Италия и Швейцария. Разнообразието от терени, наклони на пътищата, метеорологични условия и сценарии за шофиране спомагат за непрекъснатото разширяване на възможностите и функциите на технологията за автономно шофиране на Plus.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари