29 ноември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниDAF Trucks демонстрира лидерство в индустрията на IAA 2022

DAF Trucks демонстрира лидерство в индустрията на IAA 2022

Сериите DAF XD и XDC от ново поколение, изцяло нови изцяло електрически задвижвания на PACCAR

DAF Trucks поставя началото на бъдещето на професионалния и дистрибуторския транспорт с представянето на новото поколение DAF XD и XDC на изложението IAA Transportation 2022 в Хановер. Освен това DAF укрепва лидерството си в областта на околната среда с разкриването на напълно нова серия изцяло електрически задвижващи агрегати за камионите от Ново поколение DAF XD и XF. Тези вълнуващи нови камиони предлагат пробег с “нулеви емисии” от над 500 км с едно зареждане.

Водещата на пазара ефективност на автомобила се допълва от новия двигател PACCAR MX-11, интелигентната система за последваща обработка на отработените газове, ниското тегло на автомобила, стандартната автоматизирана трансмисия TraXon и усъвършенстваните системи за подпомагане на водача. Широката наличност на ВОМ, модули за закрепване на каросерията и съединители гарантира първокласно удобство за производителите на каросерии.

Новият стандарт за комфорт на водача

Новото поколение XD предлага превъзходни, високодостъпни и просторни кабини с обем до 10 м3. Заедно със спалната и високата спална кабина се предлага и дневна кабина, която стандартно предлага увеличено вътрешно пространство.

Идеалната позиция за шофиране е гарантирана чрез несравними диапазони на регулиране на седалката и волана. Забележителното и изключително ергономично арматурно табло се отличава с кристално ясни и напълно дигитални прибори. Возията и управлението са облагодетелствани от новия превъзходен дизайн на предната част на шасито, окачването на кабината и окачването на задния мост.

Превъзходство в гъвкавостта

Новото поколение DAF XD може да се поръча в пълен набор от конфигурации на осите 4×2 и 6×2, както за влекачи, така и за товарни автомобили. Производството ще започне през есента на 2022 г.

Изцяло новата серия камиони DAF XD за дистрибуция и професионален транспорт е удоволствие за собствениците и мечта за шофьорите.

DAF XDC

DAF XDC и XFC за професионални и строителни приложения

На изложението IAA Transportation 2022 DAF представя и новото поколение DAF XDC и XFC. Тези висококачествени строителни автомобили разполагат с конфигурации с единично или двойно задвижване на две, три и четири оси, за да отговорят на специфичните изисквания на професионалния и строителния сегмент.

Голям полезен товар и здрава конструкция

Новото поколение XDC с 10,8-литров двигател PACCAR MX-11 и XFC с 10,8-литров двигател PACCAR MX-11 и 12,9-литров двигател PACCAR MX-13 предлагат висок полезен товар благодарение на ниското собствено тегло. Тези конструктивни модели са проектирани да се справят с най-тежката работа при най-сурови условия и имат здрава броня, стабилна решетка и стоманена защитна плоча на радиатора. Камионите XDC и XFC предлагат голям ъгъл на заход и висок клиренс за отлична работа извън пътя.

DAF XFC

Новите премиум камиони на DAF за професионалната и строителната индустрия ще влязат в производство в началото на 2023 г. и вече могат да се поръчват.

Новите камиони DAF XDC и XFC с 2, 3 и 4 оси са перфектните превозни средства за професионални и строителни приложения, съчетаващи висок полезен товар с отлични характеристики на пътя и извън него и стабилна конструкция.                                              

DAF обявява новото поколение електрически превозни средства DAF XD и XF

DAF Trucks затвърждава позицията си на водещ производител на превозни средства с “нулеви емисии” с пускането на пазара на новото поколение електрически камиони XD и XF. Тези иновативни камиони разполагат с напълно нови модулни задвижвания за пробег с “нулеви емисии” от 200 до над 500 км с едно зареждане. DAF XD Electric и DAF XF Electric ще се предлагат като влекачи и модели с твърда конструкция и могат да бъдат поръчани още сега.


За да се адаптират оптимално новите DAF XD и XF Electric към нуждите на клиента, ефективните и надеждни е-мотори на PACCAR осигуряват мощност от 170 до 350 kW (230 до 480 к.с.). В комбинация с акумулаторни батерии с капацитет до 5 стрингове, напълно електрическият пробег може да надхвърли дори 500 км, в зависимост от обстоятелствата и приложението.

Възможности за бързо зареждане и зареждане с променлив ток

Новото поколение XD и XF Electric могат да се зареждат бързо с мощност до 325 kW, което позволява зареждане на пакет батерии с 3 стрингове от 0 до 80% от капацитета му за малко повече от 45 минути. Като опция се предлага бордово зарядно устройство с възможност за зареждане с променлив ток (AC) с мощност до 22 kW. Това осигурява гъвкавост при експлоатацията на превозното средство там, където няма налични зарядни устройства за постоянен ток.

Произведено в Айндховен

Иновативните електрически камиони DAF XD и XF ще се сглобяват на чисто нова производствена линия в Айндховен. Усъвършенстваното сглобяване на електрически камиони DAF ще започне серийно производство през 2023 г.

С изцяло новите модулни електрически силови агрегати DAF отново заема водеща позиция в областта на транспорта с нулеви емисии, предлагайки на своите клиенти първокласни решения за изцяло електрически камиони.

Нови версии на DAF XF “Международен камион на годината 2022”

На изложението IAA Transportation 2022 DAF също така разширява продуктовата гама на успешния нов модел XF – “Международен камион на годината 2022”. Нови в гамата са дневната кабина и спалната кабина, които допълват съществуващата версия Sleeper High.

С разширяването на пълната гама от варианти на шасита и кабини за Новото поколение XD, XF, XG⁺ и камиони, DAF предлага най-модерните камиони на пазара за дистрибуция, професионални, тежкотоварни и дълги превози.

ИзточникDAF Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари