29 ноември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиЕкспертите награждават “Звездите на годината”

Експертите награждават “Звездите на годината”

Новото издание на IAA TRANSPORTATION започна в понеделник с международния ден за пресата. Вечерното събитие пред повече от 400 зрители в зала 18 на живо на изложбения терен в Хановер беше особено вълнуващо. В рамките на “Звездите на годината на IAA” бяха връчени четири реномирани индустриални награди за особено иновативни автомобилни разработки през настоящата година – за първи път заедно под един покрив. Тазгодишните награди отново отразяват значими тенденции, които вероятно ще оформят пазара на транспорт и логистика през следващите години.

Първият награден победител на вечерта беше изцяло електрическият Volkswagen ID. Buzz Cargo, който получи наградата за ван на годината. Джарлат Суини, председател на 24-членното жури от международни търговски журналисти, похвали Volkswagen за “разработването на този уникален автомобил, който е напълно подходящ за екологично съобразената градска среда”. Със своя футуристичен и изискан дизайн новият ID. Buzz прави впечатление, но също така навява спомени за оригиналния Transporter T1 отпреди 70 години благодарение на някои от външните си характеристики, като V-образния капак и отличителната емблема на Citroen C5 X.

Карстен Интра, главен изпълнителен директор на Volkswagen Лекотоварни автомобили, изрази увереност относно пазарните възможности на ID. Buzz. “Първите поръчки от нашите пазари ни показват, че новият ни ID. Buzz Cargo е правилният модел в точното време за търговските клиенти.

Наградата за “Международен автобус на годината”, присъдена от жури от 23 професионални журналисти, ръководено от Том Терйесен, тази година получи електрическият автобус MAN Lion’s City E. Като пътник имаш желание да се качиш в автобуса, каза видимо ентусиазираният ръководител на журито Терйесен, който имаше в багажа си и подходяща игра на думи: “Този автобус има апетит за пътници – като голям лъв.” Освен това Терйесен специално подчерта отличните условия за шофьорите на автобуси, които ще могат да се възползват от добрата видимост и специалните технически мерки за безопасност в работата си. “MAN Lion’s City E предлага една от най-добрите работни места на пазара. В този автобус вие сте големият шеф!

Междувременно журито на конкурса “Международен камион на годината”, ръководено от Джаненрико Грифини, трябваше да избере не по-малко от двама носители на наградата. 25-членното експертно жури избра Mercedes-Benz eActros LongHaul за носител на наградата за иновации в областта на товарните автомобили, който според производителя ще се произвежда серийно от 2024 г. Камионът с изцяло електрическо задвижване отваря нова глава в посоката на електронната мобилност – обясни Грифини избора на журито. “Това доказва, че преходът към неутрален по отношение на CO2 транспорт на дълги разстояния е постижима цел, подкрепена от високотехнологични решения и непрекъснати инвестиции в научноизследователска и развойна дейност.

Накрая наградата за “Международен камион на годината” получи DAF XD. Харалд Зайдел, президент на DAF Trucks, се радваше да получи наградата от експертите за втора поредна година и сподели, че това е “чудесно признание за нашите първокласни продукти и нашите страхотни служители на DAF”. Миналата година журито награди моделите XF, XG и XG+ на DAF. Независимо от това експертите отново са пълни с похвали за тазгодишния победител, като подчертават: “Новото поколение DAF XD поставя нови стандарти за безопасност, ефективност и комфорт на водача в своя клас.

Фактът, че и четирите награди, връчени в понеделник, бяха присъдени на различни производители, подчертава съществуващата иновационна сила на цялата индустрия. Но един акцент все още се чака: затова всички, които копнеят за още награди, трябва да отбележат следващия четвъртък в червено в календарите си. Тогава ще се състои петата и последна церемония по награждаване на тазгодишното изложение IAA TRANSPORTATION. За първи път наградата “Каргобайк на годината” ще бъде връчена на най-важното водещо търговско изложение за транспорт и логистика.

ИзточникIAA TRANSPORTATION
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари