7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниVolvo Trucks даде начало на серийно производство на тежки електрически камиони

Volvo Trucks даде начало на серийно производство на тежки електрически камиони

Volvo Trucks започва серийно производство на електрически версии на най-важната продуктова гама на компанията – тежкотоварните камиони: Volvo FH, Volvo FM и Volvo FMX. Тези камиони могат да работят с общо тегло от 44 тона*, а трите модела представляват около две трети от продажбите на компанията.

Като първия световен производител на товарни автомобили Volvo Trucks започва серийно производство на тежки електрически камиони с тегло 44 тона*.

С тези нови попълнения Volvo Trucks разполага с шест модела електрически камиони в серийно производство в световен мащаб – най-широката гама електрически камиони в индустрията.

Това е ключов момент и доказва, че ние сме водещи в трансформацията на индустрията. Преди по-малко от две години за първи път показахме нашите тежки електрически камиони. Сега увеличаваме обемите и ще доставим тези страхотни камиони на клиенти в цяла Европа, а по-късно и на клиенти в Азия, Австралия и Латинска Америка”, казва Роджър Алм, президент на Volvo Trucks.

Серийното производство на най-тежките електрически камиони на Volvo ще започне в завода на Туве в Гьотеборг, Швеция, а през следващата година ще последва заводът в Гент, Белгия.  Volvo произвежда електрическите камиони на същата линия като конвенционалните си камиони, което осигурява висока гъвкавост на производството и повишаване на ефективността. Батериите се доставят от новия завод за сглобяване на батерии на Volvo Trucks в Гент.

Търсенето на електрически камиони бързо нараства на много пазари, като една от движещите сили е необходимостта купувачите на транспортни услуги да преминат към транспорт без изкопаеми горива, за да постигнат целите си за устойчивост. Портфолиото от електрически камиони на Volvo Trucks може да покрие около 45% от всички стоки, превозвани в Европа днес**.

Продадохме около 1000 единици от нашите тежки електрически камиони и общо над 2600 от нашите електрически камиони. Очакваме обемите да се увеличат значително през следващите няколко години. До 2030 г. поне 50 % от камионите, които продаваме в световен мащаб, трябва да са електрически”, коментира Роджър Алм.Електрическата гама на Volvo Trucks, състояща се от шест модела камиони, обхваща широк спектър от приложения, като например градска дистрибуция и обработка на отпадъци, регионален транспорт и строителни работи.

*Брутно комбинирано тегло (GCW)
**Според статистиката на Евростат “Автомобилен превоз на товари по разстояние” (2018 г.) 45% от всички стоки, превозвани по шосе в Европа, изминават разстояние, по-малко от 300 км.

ИзточникVolvo Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари