30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниPACCAR ще предлага двигател Cummins X15N на природен газ

PACCAR ще предлага двигател Cummins X15N на природен газ

PACCAR ще работи с Cummins Inc., за да предлага новия двигател Cummins X15N на природен газ в камионите Kenworth и Peterbilt. X15N е първият двигател на природен газ, който е специално разработен за тежкотоварни камиони с мощност до 500 конски сили. Двигателят ще включва интегрирано системата за подаване на гориво Cummins Clean Fuel Technologies. 

PACCAR може да помогне на клиентите да постигнат своите бизнес цели, като им предложи устойчиви и достъпни енергийни решения, които използват доказана технология на двигателя и съществуващата инфраструктура”, каза Джон Рич, главен технологичен директор на PACCAR.

PACCAR, Cummins и няколко клиенти, сред които FedEx Freight и Knight-Swift, ще демонстрират възможността за постигане на по-ниски въглеродни емисии при транспорт на дълги разстояния с помощта на технология на двигателите с вътрешно горене. 

X15N е от съществено значение за нашия ангажимент да помогнем на клиентите да постигнат нетни нулеви емисии на парникови газове и да подобрим NOx. Важното за клиентите е, че X15N ще намали разходите за внедряване на технологии за ниски емисии за техния автопарк и им дава увереност да го направят, изградена върху здравата основа на повече от 30-годишния опит с природния газ”, заяви Срикант Падманабхан, вицепрезидент и президент на направление “Двигатели” на Cummins.

Когато работи с възобновяем природен газ, известен още като RNG или биометан, двигателят X15N ще може да постигне значително намаляване на емисиите на парникови газове през целия жизнен цикъл на камионите Peterbilt и Kenworth. Това може да варира от 90-процентно намаление до въглеродно неутрално или дори отрицателно, в зависимост от биоизточника и отпадъчните суровини, използвани за производството на горивото.

Новият X15N е способен да постигне по-ниски нива на NOx от стандартите на EPA и CARB за 2024 г. Също толкова впечатляващ е и максималният въртящ момент от 1850 ft-lbs, осигурен от X15N, който ще осигури оптимална производителност при съчетаване с автоматизираните трансмисии Eaton Cummins Automated Transmission Technologies HD и XD Transmission.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари