29 ноември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоРемаркета и надстройкиSchmitz Cargobull печели наградата Trailer Innovation 2023 в категория “Околна среда”

Schmitz Cargobull печели наградата Trailer Innovation 2023 в категория “Околна среда”

За пореден път водещият европейски производител на ремаркета Schmitz Cargobull си осигури първото място в известната награда Trailer Innovations Award, този път в категорията “Околна среда”. Аеродинамичният бордови модел S.CS EcoFLEX с POWER CURTAIN и Eco Pack, превозно средство от серията EcoGeneration, убеди международното експертно жури. Schmitz Cargobull зае трето място и в категорията “Шасита” с иновативния предпазител за недозавиване Ferry.

С щорният S.CS EcoFLEX ние пуснахме на пазара автомобил, който има значителен принос за намаляване на разхода на гориво и емисиите на CO2 при автомобилните превози”, заяви Андреас Шмитц, главен изпълнителен директор на Schmitz Cargobull AG. “Наградата  Trailer Innovation 2023 е признание за нашата постоянна работа в областта на иновациите. Приемаме предизвикателството да предлагаме на нашите клиенти решения за устойчив транспорт, които са не само практични, но и се изплащат на клиента.

През миналата година Schmitz Cargobull успешно пусна на пазара аеродинамичните бордови ремаркета от поколението EcoGeneration. При практическата им употреба клиентите са постигнали икономия на гориво от над пет процента с тези превозни средства.

Сега EcoFLEX с повдигаща се задна част може да бъде оборудван и с безрешетъчна каросерия POWER CURTAIN и Eco Pack – аеродинамична товарна част, чиято конструкция оптимизира въздушния поток и реализира допълнителни икономии на гориво. Eco Pack осигурява място за съхранение на резервни колела, палети и оборудване за укрепване на товара.

Най-новата награда за аеродинамичните превозни средства Schmitz Cargobull EcoGeneration следва други отличия, като “German Sustainability Award Design 2022” и “European Transport Award for Sustainability 2022” на издателство HUSS.

В категорията “Шасита” на конкурса Trailer Innovation 2023 новата предпазна система Schmitz Cargobull Ferry си осигури трето място.

Конфигурациите на превозните средства с ниски гуми, които често се използват в комбинирания транспорт, понякога водят до повреди в задната част на единицата при работа с превозни средства на железопътната линия, ферибота или при неблагоприятни ъгли на рампата. За да ги предпази, Schmitz Cargobull разработи подбордовия предпазител Ferry с плъзгащи се ролки, който отговаря на високите изисквания на директивата на ECE R58.03 за предпазители при поднасяне.

В случай на контакт, плъзгащите се ролки позволяват на превозното средство да се завърти и заедно с амортисьорите в рамото на предпазителя от поднасяне предотвратяват сериозни повреди по шасито или допълнителни части, като например стойките за светлини. По този начин новият предпазител също допринася за по-ниски общи разходи за притежание (TCO) за клиентите.

ИзточникSchmitz Cargobull
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари