30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниКомпанията McLane интегрира електрически камиони Volvo VNR в логистичната верига за доставки...

Компанията McLane интегрира електрически камиони Volvo VNR в логистичната верига за доставки в Южна Калифорния

Клиентът на Volvo Trucks North America – McLane Company, един от най-големите лидери в сферата на услугите по веригата за доставки в САЩ, приема доставката на три електрически камиона Volvo VNR, за да осигури доставки с нулеви емисии в Южна Калифорния. Камионите Volvo VNR Electric са първите електрически влекачи от клас 8, които ще бъдат в движение за McLane, и ще работят по магистралите и градските улици на гъсто населената метрополия Лос Анджелис, като ще транспортират продукти до ценни клиенти, включително водещи магазини за хранителни стоки и магазини за промишлени стоки.

McLane е отдаден партньор в областта на околната среда, който подкрепя клиентите си в техните цели за устойчиво развитие и се вписва добре в собствения ангажимент на Volvo Trucks за по-тихи градове, по-чист въздух и ефективен, устойчив транспорт„, каза Петер Воорхоеве, президент на Volvo Trucks Северна Америка. „Възприемането на електрически камиони с батерии продължава да се разширява в Южна Калифорния и нашият дилърски партньор TEC Equipment е безценен в предоставянето на подкрепа на клиентите, когато те започват своето пътуване към електромобилността.

Чрез McLane Grocery и McLane Foodservice, McLane управлява повече от 80 дистрибуторски центъра и един от най-големите частни автопаркове в страната. Компанията купува, продава и доставя повече от 50 000 различни потребителски продукта до близо 110 000 обекта в цялата страна. Като част от инициативата „Зелено предимство“ McLane е направила значителни оперативни подобрения, които не само ще намалят въздействието ù върху околната среда, но и ще я направят по-добра и по-ефективна компания.

Трите камиона VNR Electric, които McLane интегрира в своя автопарк, разполагат със системата за адаптивно товарене на Volvo Trucks, която спомага за подобряване на енергийната ефективност. Системата за адаптивно натоварване превключва автоматично между конфигурации на задвижващите оси 6×2 и 4×2, като използва предна ос, която повдига гумите от земята, когато ремаркето е празно, почти празно или превозва лек товар.

Електрическите камиони Volvo VNR на McLane имат оперативен пробег до 275 мили и са проектирани като устойчив транспорт за оператори на автопаркове, които искат да декарбонизират дистрибуцията си, като подпомагат местното и регионалното събиране и доставка, както и дистрибуцията на храни и напитки. За да поддържа новите си електрически камиони с батерии, McLane инсталира инфраструктура за зареждане с мощност 62,5 kW, която включва две станции ChargePoint Express 250.

Развълнувани сме да добавим тези нови акумулаторно-електрически влекачи към нашия автопарк„, каза Тони Франкенбергер, главен изпълнителен директор на McLane Company. „McLane се ангажира да подобрява общностите, които обслужваме, и да бъде пример за иновациите и лидерството, необходими за подпомагане на нашите клиенти да постигнат целите за устойчивост с въвеждането на акумулаторни електрически превозни средства с нулеви емисии.

Екипът за електромобилност на Volvo Trucks за национални клиенти се консултира с McLane, за да определи идеалните маршрути за Volvo VNR Electric въз основа на пробега на превозното средство, идеалните възможности за зареждане и работния цикъл. Дилърът, който ще обслужва автомобилите, е представителството на TEC Equipment във Фонтана. TEC Fontana е първият сертифициран дилър на Volvo Trucks за електрически превозни средства (EV) и ще подпомага McLane с увеличаване на времето за работа на автомобила чрез извършване на всички планирани дейности по поддръжка със специално обучени техници и поддържане на инвентар от части и компоненти.

Трите камиона са част от проекта SWITCH-ON – безвъзмездна помощ на Volvo Trucks за внедряване на електрически камиони с батерии в Южна Калифорния за регионална дистрибуция и превоз на товари. Програмата на Агенцията за опазване на околната среда на САЩ (EPA) за отпускане на целеви субсидии за въздушните зони предоставя финансирането, допълнено от South Coast AQMD за инфраструктурата за зареждане, за подобряване на качеството на въздуха в региона.

предишна статияHippie Caviar Motel: Див дом
следваща статия160 години Opel
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари