26 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниDaimler Truck представя следващото поколение eCanter на IAA Transportation

Daimler Truck представя следващото поколение eCanter на IAA Transportation

Дъщерното дружество на Daimler Truck AG – Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC, “FUSO”) ще представи следващото поколение на своя FUSO eCanter на изложението IAA Transportation 2022 в Хановер от 20 до 25 септември. Подобно на своя предшественик, произвеждан в малки серии, изцяло новият лекотоварен автомобил с електрическа батерия е идеалният спътник за широк спектър от приложения – от вътрешноградска дистрибуция до озеленяване, общински приложения, услуги за теглене и дори някои строителни задължения. Представянето на следващото поколение eCanter в Хановер съвпада с европейската му премиера.

В допълнение към широкия спектър от приложения, eCanter от следващо поколение се характеризира с цялостната си екологична и икономична концепция. Представянето на Next Generation eCanter е важен етап по пътя към постигане на CO2-неутрален автомобилен парк на Daimler Truck. Целта на компанията е от 2039 г. нататък на триадата пазари в Европа, Северна Америка и Япония да се продават само превозни средства, които са CO2-неутрални в експлоатация.

Нови варианти за различните нужди на клиентите

Следващото поколение eCanter е резултат от разработката на около пет години успешна работа с клиенти по целия свят като част от малкосерийно производство.

Автомобилът предлага на клиентите широк избор от различни варианти, като по този начин дава възможност за още по-голяма вариативност за различни приложения, отколкото преди. Автомобилът е съвместим с различни каросерии, като покрива почти всички релевантни за индустрията изисквания на клиентите в сегмента на лекотоварните камиони между 4,25 и 8,55 тона и по този начин ще допринесе още повече за местния градски транспорт без емисии в бъдеще.

Дългогодишен опит в операции по целия свят

От пускането на eCanter през 2017 г. дъщерното дружество на Daimler Truck – FUSO – се счита за пионер в електрификацията на камиони и работи последователно за внедряването на устойчиви, неутрални по отношение на CO2 транспортни решения. eCanter е първият изцяло електрически лекотоварен камион на Daimler Truck, произвеждан в малки серии. Особено при градска употреба, автомобилът без локални емисии показва своите силни страни в намаляването на шума и вибрациите в сравнение с конвенционално задвижваните камиони. Клиентите оценяват това по вътрешноградските маршрути, особено когато камионът се използва през нощта и в ранните сутрешни часове.

По целия свят няколкостотин eCanter вече са в експлоатация при клиенти – включително някои от най-големите логистични компании в Европа. Само в Европа eCanter вече се продава на 13 пазара. В Европа, Япония, Съединените щати, Австралия и Нова Зеландия камионите са изминали общо около 5 милиона километра – изцяло електрически и следователно без локални емисии.

Следващото поколение eCanter е в очакване, за да надгради този успех. Наследникът се възползва от непрекъснатото сътрудничество с клиенти на eCanter от широк кръг пазари през последните години. Обратната връзка с клиентите, както и непрекъснатата оценка на данни като време за шофиране и товарене, товари, топография и температура, помогнаха за още по-доброто привеждане на следващото поколение eCanter в съответствие с изискванията на реалния ежедневен транспорт. Автомобилът ще се произвежда в заводите на FUSO в Трамагал (Португалия) и Кавазаки (Япония).

Историята на успеха на FUSO Canter

Наред с eCanter и предстоящия eCanter от следващо поколение, FUSO Canter с конвенционално задвижване вече е известен със своята вариативност, здравина и надеждност в продължение на повече от половин век. Автомобилът е популярен в цял свят и държи най-високите пазарни дялове на много пазари. Първият Canter е последван от повече от 4,5 милиона превозни средства до момента, като всяко едно от тях има една единствена цел – да направи транспорта на световните континенти по-ефективен и икономичен за клиента. Всяка година се произвеждат около 100 000 бройки от Canter, които се продават по целия свят. През 2021 г. FUSO пусна на пазара новото поколение Canter с усъвършенствани характеристики за безопасност, комфорт и дизайн.

В Европа FUSO присъства в повече от 30 държави с Canter в сегмента от 3,5 до 8,55 т. Централата за продажби и следпродажбено обслужване е разположена в Щутгарт. Canter се произвежда за европейските пазари в Tramagal (Португалия). Повече от половината от компонентите и частите, използвани в един Canter, са от европейско производство. В цяла Европа повече от 800 сервизни пункта осигуряват мобилност на клиентите по всяко време.

ИзточникDaimler
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Нова генерация DAF | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари