4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниМерцедес-Бенц Trucks открива заряден парк за клиенти във Вьорт

Мерцедес-Бенц Trucks открива заряден парк за клиенти във Вьорт

Mercedes-Benz Trucks, заедно с партньора си по проекта, подразделението за услуги на Netze BW, откри парк за зареждане за клиенти в близост до Информационния център за приложения (BIC) във Вьорт ам Рейн. В парка за зареждане на eTruck клиентите на електрически камиони вече могат да тестват зарядни станции и концепции за зареждане от различни производители, както и да работят на място с експерти от Mercedes-Benz Trucks за разработване на индивидуални решения за зареждане за съответните приложения. Технологията за зареждане се предоставя за тестване и се комбинира с широк спектър от консултантски услуги, за да помогне на клиентите да преминат безпроблемно към е-мобилност.

Михаел Шайб, ръководител на отдел “Продуктов мениджмънт”, Mercedes-Benz Trucks: “При преминаването към е-мобилност нашата цел е да предложим на клиентите си нещо повече от електрически камион. Искаме да предоставим интегрирано решение, което включва консултации и решения за зарядна инфраструктура от един източник. Нашият парк за зареждане за клиенти във Вьорт е неразделна част от този подход и показва на клиентите по практичен и осезаем начин как може да изглежда инфраструктурата за зареждане за тяхното приложение.

Наред с технологичното развитие на всички необходими компоненти, развитието на инфраструктурата за зареждане на електрически превозни средства е един от факторите, които са от решаващо значение за успеха на електрическия тежкотоварен транспорт”, обяснява Аксел Хаузен, ръководител на отдел “Големи проекти за е-мобилност и специални проекти” в отдела за услуги на Netze BW. “Заедно с нашата компания-майка EnBW ние допринасяме за проекта с голям опит в областта на инфраструктурата за зареждане и енергийната индустрия. Във Вьорт работим с инвеститори като оператори на електронни автопаркове, производители на камиони, индустриални и търговски клиенти и общини за разработване на индивидуални решения за зареждане, особено за логистиката на депата, които ще помогнат за навлизането на електрическия тежкотоварен транспорт.

Различни решения за зареждане, налични за тестване

Като начало в парка за зареждане на eTruck има шест зарядни станции от различни производители с мощност между 40 kW и 300 kW. Тъй като технологиите за зареждане продължават да се развиват бързо, този парк има модулна структура, така че станциите за зареждане да могат да се добавят или заменят при необходимост. Затова като следваща стъпка е възможно инсталирането на зарядна станция MCS (мегаватова система за зареждане).

Като се предоставят различни възможности за зареждане на едно място, клиентите имат възможност да ги сравняват директно. В същото време зарядният парк eTruck решава и важни въпроси като свързването към мрежата, местното производство на енергия, съхранението на енергия и интелигентното управление на процесите на зареждане. Например ще бъде възможно да се илюстрира как процесите на зареждане могат да бъдат интегрирани в съществуващите логистични процеси и по този начин да се намалят разходите за енергия. Тестовото шофиране на eActros 300/400 за тежкотоварни дистрибуторски превози също дава възможност на клиентите да получат непосредствено впечатление за ефективността, пробега и възможностите за зареждане на електрическите камиони. На тази основа клиентите могат да очертаят заедно с експертите на място цялостно електрическо решение за своите индивидуални нужди. Фотоволтаичната система на покрива на парка за зареждане, която включва стационарно хранилище, показва възможностите за ефективно захранване на станциите за зареждане.

Прозрачно консултиране помага на клиентите да създадат инфраструктура за зареждане

Един от акцентите на парка за зареждане на eTruck е върху индивидуалното консултиране на клиентите, известно като eConsulting. Чрез него клиентите научават от първа ръка как да интегрират електронната мобилност в собствените си автопаркове и работни процеси. За да овладеят прехода към е-мобилност, клиентите се нуждаят както от възможност за тестване на оборудване, така и от експертна подкрепа за създаване на собствена зарядна инфраструктура.

ИзточникMercedes-Benz Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари