29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниHYVIA е официален партньор на BWT Alpine F1 Team и на Форума...

HYVIA е официален партньор на BWT Alpine F1 Team и на Форума за интелигентна и устойчива мобилност на Grand Prix de France

HYVIA е официален партньор на отбора BWT Alpine F1 Team на Grand Prix de France 2022 във Формула 1, което ще се състои на пистата Пол Рикар в Льо Кастеле, от 22 до 24 юли, където Alpine A522 ще носи логото на HYVIA, съвместно предприятие между Renault Group и Plug, посветено на водородната мобилност.


Това партньорство олицетворява силните връзки между Renault Group, BWT Alpine F1 Team и Plug, както и общите им инвестиции във високия клас технологии и прехода към нисковъглеродна мобилност, с основна опорна точка във Франция.

Лука де Мео, главен изпълнителен директор на Renault Group: “Renault Group има силни амбиции във Формула 1 с BWT Alpine F1 Team и във водородната мобилност с HYVIA, съвместното предприятие, което създадохме с Plug. В допълнение към нашето електрическо предлагане, водородът предоставя обещаваща безвъглеродна алтернатива за мобилност в подкрепа на енергийния преход.

Като лидер в областта на водородните решения, Plug споделя ценностите на високотехнологичното съвършенство с BWT Alpine F1 Team и с HYVIA. Plug вече предоставя на HYVIA своя експертен опит в областта на горивните клетки, станциите за зареждане с H2 и електролизерите.”, заяви Анди Марш, главен изпълнителен директор на Plug.

Това е първа стъпка към бъдещо сътрудничество между HYVIA и BWT Alpine F1 Team за логистичните му нужди. HYVIA предоставя на професионалистите гама от 3 автомобила Renault Master H2-TECH (ван, шаси-кабина и градски автобус).

    “Една година след създаването си, HYVIA започва пускането на пазара на три лекотоварни автомобила, задвижвани с водород, с цялостна и уникална H2 екосистема. Това е голямо човешко, технологично и индустриално предизвикателство, което споделяме с Renault Group, Plug и BWT Alpine F1 Team.”, допълни Дейвид Холдербах, главен изпълнителен директор на HYVIA.

Също така, HYVIA е официален партньор на Grand Prix de France 2022 организирана от Формула 1 на пистата Пол Рикар.

Ерик Булие, генерален директор на GIP Grand Prix de France – Le Castellet: “Grand Prix de France във Формула 1 има удоволствието да организира за втора поредна година този форум, посветен на мобилността на бъдещето. Този момент на дискусия ще бъде възможност да се припомни, че моторните спортове са прекрасна лаборатория за пренасяне на технологии от пистата на пътя, с цел по-безопасна и по-устойчива мобилност.

На 22 юли Дейвид Холдербах, главен изпълнителен директор на HYVIA, ще участва в конференцията “Захранване на бъдещето с водород” и ще говори за предизвикателствата на водородната мобилност с основните участници в H2. Чрез това събитие HYVIA, Renault Group, BWT Alpine F1 Team, Plug и Grand Prix de France затвърждават своя ангажимент към устойчивата мобилност. На форума HYVIA ще представи Renault Master Van H2-TECH, своята станция за зареждане с H2 и прототип на горивна клетка: илюстрации на своята цялостна и уникална водородна екосистема.

ИзточникRenault Group
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари