25 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиIveco Group избира системи за горивни клетки HTWO за следващото поколение водородни...

Iveco Group избира системи за горивни клетки HTWO за следващото поколение водородни автобуси в Европа

Iveco Group, чрез своята марка IVECO BUS, обявява, че ще си партнира с HTWO, за да оборудва бъдещите си европейски автобуси, задвижвани с водород, с водещи в света системи за горивни клетки.

HTWO, като бизнес марка на Hyundai Motor Group, базирана на системи за горивни клетки и водород, беше пусната за първи път през декември 2020 г. със силния ангажимент на Hyundai към водородната икономика. С доказаната си технология за горивни клетки, използвана в автомобилите Hyundai FCEV, HTWO разширява предоставянето на технологията за горивни клетки на други производители на оригинално оборудване за автомобили и неавтомобилни сектори, за да направи водорода достъпен за всичко.

Движейки се бързо напред, за да застане начело на мобилността на бъдещето, IVECO BUS вече участва в европейски търгове за автобуси с горивни клетки, задвижвани от HTWO. Освен това наскоро обявеният план за възобновяване на производството на автобуси в Италия ще предостави още една възможност за производство на нови автобуси, задвижвани от водородни горивни клетки HTWO. Целта на тази инициатива е да се използват изключителните технологии и компетенции на двете структури в спешно необходимото обновяване на обществения транспорт в Италия.

Доменико Нукера, президент на отдел “Автобуси” в Iveco Group, заяви: “Сътрудничейки си с лидер в бранша като HTWO, изграден на базата на над 20-годишния опит на Hyundai в областта на технологиите за водородни горивни клетки, ние в IVECO BUS можем бързо да отговорим на исканията на клиентите за превозни средства с нулеви емисии, задвижвани от най-съвременни технологии за задвижване. Вече започнахме да подаваме оферти за обществени поръчки за автобуси, задвижвани с водород, и ще продължим през следващите месеци; като продължаваме да играем водещата си роля в енергийния преход на сегмента на масовия пътнически транспорт в Европа.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Нова генерация DAF | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари