4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиСледващото поколение автобуси Setra ComfortClass и TopClass

Следващото поколение автобуси Setra ComfortClass и TopClass

Следващото поколение автобуси на премиум марката Setra се оформя. Забележителна външна характеристика е предната част на новата серия. Тя крие множество очарователни технологии. Ръководителят на отдел “Дизайн” в Daimler Buses Щефан С. Хандт: “Setra ComfortClass и TopClass са получили много по-класически външен вид. Претенцията на Setra за премиум клас е подчертана още по-ясно.” Благоразумното и последователно по-нататъшно развитие гарантира, че предната част на новата серия поставя нови акценти по отношение на външния вид и технологиите, за да подобри още повече профила на тази толкова дълбоко вкоренена в традициите марка. Хандт дава един пример: “Значката на марката вече се вижда ясно в предната част.” Други технически акценти включват: “Нов изцяло LED светлинен елемент в предната част, оптични влакна в комбинацията от пътепоказатели, дневни светлини и габаритни светлини. Дори от разстояние Setra вече ще бъде разпознаваема като Setra.” Това се отнася и за страничните части на автобусите, които се отличават с нов триизмерен характерен елемент.

Обширните допълнителни разработки са видими и под атрактивната каросерия. Наред с другото, пътническото отделение е обновено с нови прегради и сервизни комплекти, както и с нова мултимедийна система.

Setra ComfortClass

ADA 2 и ABA 5 за първи път в пътнически автобуси

Преди всичко новите системи за асистенция, базирани на нова електрическа/електронна структура, се въвеждат за първи път в европейски туристически автобус. Те правят туристическите автобуси Setra още по-безопасни, по-комфортни, по-удобни за ползване и – което е важно във времена на високи цени на горивата – значително по-икономични и екологични. Два примера: Setra ComfortClass и TopClass са първите туристически автобуси в Европа, които са оборудвани с новата система Active Drive Assist 2 (ADA 2) – комбинация от няколко системи за подпомагане, които активно помагат на водача да спазва дистанция и да се придържа в лентата за движение, както и със системата за подпомагане на аварийното спиране Active Brake Assist 5 (ABA 5) – система, която може да спира и в отговор на движещи се и неподвижни пешеходци. ABA 5 и ADA 2 са два от многото технически акценти на тези нови автобуси, които намаляват напрежението върху водача и осигуряват по-голяма безопасност.

Setra TopClass

Следващото поколение автобуси Setra ще отпразнува своята световна премиера по време на дните за пресата “IAA Transportation” в Хановер (18-20 септември 2022 г.). За клиентите ComfortClass и TopClass ще бъдат представени на премиерното събитие в Нов-Улм от 23 до 25 септември 2022 г., последвано от множество европейски търговски изложения в Испания, Италия, Швеция, Чехия и Франция, както и на други пътнически изложения.

Setra. Следващото поколение. – Безспорно отлична.
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари