29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниIVECO X-WAY Super Loader - предопределен за използване във вариант бетон-миксер

IVECO X-WAY Super Loader – предопределен за използване във вариант бетон-миксер

Гамата IVECO X-WAY съчетава най-доброто от технологиите на IVECO, като например характеристиките за шофиране на пътя, с легендарната издръжливост на автомобилите с повишена проходимост на IVECO. Създаден за широк спектър от приложения и проектиран за максимална гъвкавост, IVECO X-WAY гарантира необходимото ниво на безопасност, комфорт и ефективност с многобройни варианти на шасито, кабината и осите, както и със своята здравина и надеждност. Във версията Super-Loader, която е специално разработена за използване в камион-смесител, IVECO X-WAY блести с изключителната си здравина и изключително ниско собствено тегло, започващо от 8900 кг. За приложения, чувствителни към теглото, като например транспортирането на бетон, при които рентабилността на клиента зависи от полезния товар на камиона, теглото в ненатоварено състояние е от изключителна важност.

Например AD360X40BZ OFF е подходящ като шаси за приложение в смесител за камиони. Зад него се намира стандартното шаси 8×4 на IVECO X-WAY с междуосие 4250 мм, технически допустимо брутно тегло от 36 тона, листови ресори и двигател Cursor 9 с мощност 400 к.с. Късата кабина Active Day с плосък покрив и прозорец отзад е идеалната кабина за миксери. Той е лек, удобен и предлага голям полезен товар. За предпочитане е по-скоро спартанският интериор, който също помага за поддържане на чистотата на работното място с прости средства. С одобрението за офроуд (N3G) настройката OFF осигурява висока способност за изкачване и голям ъгъл на наклон от > 25° отпред. Това прави супертоварача IVECO X-WAY предопределен за смесена употреба на пътя и извън него по време на последните няколко километра до строителната площадка. Здравото шаси със 7,7-милиметрова стоманена стълбообразна рама лесно се справя дори с най-високите натоварвания при пълен товар и въртящ се барабан на миксера. 

Индивидуално оборудване за още по-голям полезен товар и използване на миксер за камиони

Предлаганата като опция 6,7-милиметрова рамка намалява съответно теглото на празен ход. С индивидуално оборудване, като алуминиеви джанти и алуминиеви въздушни резервоари, е възможно допълнително оптимизиране на теглото в трицифрения диапазон на килограмите. Изборът на изпускателна система също допринася за собственото тегло. Хоризонталният изпускателен тръбопровод обещава по-малко тегло, докато вертикалният изпускателен тръбопровод запазва пространството около автомобила без емисии. IVECO X-WAY предлага и опционален избор от постоянно задействани карданни предавки, които са проектирани така, че да отговарят на приложението на миксера – чак до карданна предавка тип „сандвич“, която позволява намаляване на въртящия момент до 2450 Нм. Това е идеално за бетон-миксер в комбинация с бетонна помпа, например. За да не се пренебрегва комфортът на шофиране по време на ежедневната отговорна и напрегната работа, е препоръчително допълнително оборудване като климатик, радио DAB+ и седалка на водача Hi-Comfort с лумбална опора и тристепенна функция за охлаждане и отопление. При поискване за шасито IVECO X-WAY 8×4 се предлагат и много други индивидуални решения, като например предпазители на фаровете, покритие за защита на шасито от камъни, капак на радиатора под бронята, режим на люлеене или асистент за потегляне по наклон и много други.IVECO X-WAY SL 8×4 с каросерия за миксер от различни реномирани производители се предлага директно от дилърите на IVECO чрез транзакция с издаване на фактура или като незабавно наличен автомобил в програмата на IVECO “Order & Drive”. С тази услуга IVECO предлага на своите клиенти в много отрасли и приложения възможността бързо да получат готов за употреба автомобил, ако ситуацията с поръчката го изисква в кратък срок.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари