4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниDAF CF Electric преодолява най-трудния планински проход в Европа

DAF CF Electric преодолява най-трудния планински проход в Европа

Първият изцяло електрически камион на високопланинския път Гросглокнер

DAF CF Electric с 26-тонна обща маса стана първият изцяло електрически камион, който укроти най-високия планински проход в Австрия – 48-километровия високопланински път Гросглокнер с 36 виража и 12% наклон. Постижението доказва, че шофирането с нулеви емисии е напълно възможно и в планински райони.

DAF CF Electric е на пазара от 2018 г. и се предлага като влекач 4х2 и 6х2 с твърда конструкция. Напълно електрическото превозно средство – чието трето поколение вече е в движение – вече се използва, наред с другите, в Нидерландия, Германия, Белгия, Обединеното кралство и Унгария за различни приложения, включително дистрибуция на супермаркети, събиране на отпадъци и превоз на контейнери. С интелигентно планиране и междинно зареждане клиентите могат да изминават до 500 км на ден с CF Electric.

Доказателство за използваемост в планински райони

Въпреки това някои транспортни оператори в планински райони изглежда имат съмнения относно използването на електрически превозни средства. Официалният дилър на DAF от Австрия Tschann реши, че е крайно време да сложи край на този скептицизъм, с известна помощ от DAF Trucks. “Къде другаде, ако не на най-предизвикателния, но красив планински път в Европа, бихте могли да докажете качеството и използваемостта на CF Electric?”, заяви директорът на Tschann Енрико Симма.

С DAF CF Electric до Гроссглокнер.


Остри завои и стръмни склонове: Върховият тест

CF Electric с обща маса от 26 тона се движеше от Залцбург до подножието на високопланинския път Гросглокнер по магистрали и провинциални пътища. Оттам беше определен курс към Кайзер-Франц-Йозефс-Хохе, финалната линия на криволичещия, впечатляващ планински проход. Сима продължава: “Колкото и спираща дъха да е гледката по пътя, 48-километровият маршрут с 36 остри завоя и стръмни склонове от 12 % остава предизвикателство. Това е най-добрият тест за всеки автомобил – и CF Electric го издържа с отличен успех! Това е доказателство, че CF Electric може да се използва по всякакви маршрути, стига да има добра инфраструктура за зареждане!

ИзточникDAF Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари