30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниVolvo Trucks подобрява управляемостта и ефективността на своите камиони за града

Volvo Trucks подобрява управляемостта и ефективността на своите камиони за града

Volvo FL и FE, които най-често се използват за дистрибуция в градовете и зоните около тях, сега получават нови, усъвършенствани скоростни кутии, които осигуряват подобрена ефективност и по-плавно шофиране.

Volvo FL е малък и гъвкав камион, член от гамата камиони на Volvo Trucks. С изцяло новата си 8-степенна напълно автоматична скоростна кутия (с две предавки повече от досегашния модел) осигурява икономия на гориво от до 4%.

С новата скоростна кутия ние също така предлагаме пълна способност за извеждане на мощността (ПТО) в неподвижно състояние, което я прави по-гъвкава и перфектна за самосвали, разпръсквачи на сол, снегорини и много други подобни операции”, казва Кенет Акерберг, продуктов мениджър за Volvo FL и FE.

Същевременно, по-големият Volvo FE сега получава същата усъвършенствана скоростна кутия I-Shift, с 30% по-бърза смяна на предавките, която се използва при тежкотоварните модели на Volvo Trucks.

Значителното подобряване в управляемостта се постига посредством новия начин, по който скоростната кутия I-Shift взаимодейства с двигателя. Актуализацията включва по-бързо активиране на съединителя, което води до по-кратко прекъсване на въртящия момент. Също така смяната на предавките е по-плавна, за по-хармонично усещане при шофирането.

По-бързото превключване на предавките дава възможност за по-ефективно оптимизиране на избора на предавка. Шофирането в градска среда с много потегляния и спирания води до многократна смяна на предавките и така подобренията ще бъдат много забележими и оценени високо от водачите”, продължава Кенет Акерберг

Три различни режима на шофиране за оптимални резултати

За подобряване и оптимизиране на шофирането както на Volvo FL, така и на FE, има три различни режима на шофиране: икономичен, производителен и офроуд. Всеки режим се избира чрез натискане на бутон на арматурното табло, който след това се изобразява на инструменталния панел.

За да се улесни възможно най-много икономията на гориво, камионът винаги стартира в еко-режим, като осигурява eco-roll при шофиране на педал. Въпреки това, режим производителност е лесно достъпен с просто натискане на бутон. Добавихме и офроуд режим, тъй като тези камиони могат да се използват и за леки строителни задачи”, заключава Кенет Акерберг.

Офроуд режимът осигурява по-добра производителност при ниска скорост, за да направи шофирането по-безопасно, с по-добър контрол и по-малко стресови ситуации по лоши пътища.

ИзточникVolvo Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари