29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЧасти и консумативиYanmar представя стратегия за електрификация с неутрални въглеродни емисии на bauma 2022

Yanmar представя стратегия за електрификация с неутрални въглеродни емисии на bauma 2022

Yanmar, водещ световен доставчик на енергийни решения и индустриални машини, представя своята стратегия за електрификация на високопроходими превозни средства и оборудване на най-голямото световно изложение за строителна техника bauma 2022 в Германия.

Комплексен системен интегратор на е-захранващи системи за офроуд оборудване на ОЕМ

Yanmar ще се утвърди като универсален системен интегратор за интелигентни решения за електрифицирано задвижване, съобразени със специфичните нужди на отделните производители на оригинално оборудване. В качеството си на системен интегратор Yanmar ще осъществи системен инженеринг, проектиране и производство на e-powertrains, като същевременно ще осигури разработване на системи за управление, оценка на системите, снабдяване, производство и осигуряване на качеството. Докато Yanmar се превръща в напреднал доставчик на електрифицирани решения, компанията остава вярна на основните си ценности за издръжливост, надеждност, качество и здравина, заедно с ангажимента да бъде надежден и сигурен партньор за клиентите – ценности, с които компанията живее вече повече от 110 години.

Г-н Томохиса Тао, президент на Yanmar Power Technology Co. Ltd.: “Тъй като Yanmar се стреми да посрещне предизвикателствата на следващия век, нашата трансформация ще обхване нови продукти с технологии за алтернативни горива. Нашата цел, заедно с нашите дилъри и OEM партньори, в тази стратегия е да изградим по-силни взаимоотношения и да създадем още по-голяма стойност за клиентите с технологиите за нови енергии. Ще работим усилено, за да подкрепим нашите партньори от ОЕМ сектора и клиентите си за постигане на техните цели, свързани с околната среда и производителността.

Електрически демонстратор

На bauma 2022 Yanmar ще покаже електрифициран демонстрационен автомобил, който показва практическото приложение на технологиите на системния интегратор на компанията. Задвижван от ефективно електрическо задвижване и усилено работещи 48-волтови батерии с възможност за бързо зареждане, електрическият багер е тиха машина с нулеви емисии, проектирана да отговаря на най-строгите ограничения за емисиите. Машината е пример за технологията за системни интегратори на Yanmar, която интегрира системите за захранване и контрол с усъвършенствано управление на приложенията в една универсална и лесна за използване машина.

ELEO – придобиване на модулни акумулаторни системи

Важен етап за осъществяване на спешните екологични предизвикателства, които трябва да преодолеем, е придобиването от Yanmar на компанията за батерийни технологии ELEO, бързо развиващ се разработчик и производител на високопроизводителни модулни батерийни системи. Това придобиване ще разшири възможностите на Yanmar за електрифицирано задвижване с гъвкави, персонализирани решения за приложения извън пътя. ELEO изгражда нов завод за производство на акумулатори, като увеличава годишния си капацитет за производство на акумулатори десетократно до 500MWh – еквивалент на приблизително 10 000 акумулаторни комплекта.

Показател за 5-годишна гаранция на Yanmar за превозни средства с повишена проходимост е в основата на целите за устойчивост

Въвеждането на новата 5-годишна гаранция (или 5000 часа) допълнително повишава устойчивостта и удължава срока на притежание на настоящата гама чисти дизелови решения по време на трансформацията към въглеродно неутрални енергийни решения. Тази удължена гаранция е безплатна и е валидна за двигатели от серията TN, продавани в Европа и работещи на европейска територия.

Карло Джудичи, директор “Индустрия” EMEA в Yanmar Europe, казва: „Yanmar поставя нов критерий, като е първият, който предлага безплатна 5-годишна гаранция за превозни средства с повишена проходимост. Тя подчертава високото качество и надеждност на нашите двигатели и е още една важна стъпка към предлагането на клиентите на безпроблемна, устойчива собственост и по-висока стойност при препродажба.

От разработването на нови енергийни източници за клиентите и индустрията до работата за Устойчиво бъдеще и нулеви емисии от централата и съоръженията си, Yanmar предприема редица дейности в стремежа си към устойчиво общество. Компанията вече е започнала няколко проекта за нови енергийни източници в различни бизнес направления, включително когенерация, захранвана с водород, изследвания на корабни двигатели с водородно гориво, когенерация на биогаз, решения за захранване с двойно гориво с природен газ, технология за корабни горивни клетки, интелигентно земеделие и технологии за рециклиране на ресурси.

ИПО ООД е официален дистрибутор за България на индустриалните двигатели Yanmar Co. Ltd. То предлага нови двигатели, оригинални резервни части, консумативи, гаранционно и извънгаранционно обслужване за всички модели индустриални двигатели на марката.

ИзточникYanmar
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари