27 януари, 2023
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиНовото поколение хибридни технологии на IVECO BUS

Новото поколение хибридни технологии на IVECO BUS

IVECO BUS разширява предлагането си за градски транспорт с ново поколение хибридна технология за гамите URBANWAY и CREALIS, която значително намалява разходите за енергия и емисиите на CO2 и оптимизира общите разходи за притежание в сравнение с предишните поколения. Това е част от стратегията на IVECO като лидер в областта на алтернативните задвижвания да стимулира енергийния преход чрез комбинация от технологии и да предлага на клиентите избор от решения, които отговарят на нуждите на техните приложения и операции.

IVECO BUS представя пълна гама нископодови градски автобуси с хибридна технология от ново поколение, които могат да се движат с възобновяеми горива във версии CNG и XtL. С тези нови автобуси продуктовото портфолио за градски транспорт се разширява значително:

 • 12-метрови стандартни и 18-метрови съчленени автобуси URBANWAY, оборудвани с двигател Cursor 9 в дизелови и XtL версии;
• 10,5-, 12- и 18-метрови URBANWAY, оборудвани с газов двигател Cursor 9;
• 12- и 18-метрови CREALIS във версии с дизелово гориво, XtL и CNG.

Първите доставки на хибридните 12- и 18-метрови версии на URBANWAY ще започнат в края на годината.

IVECO BUS разширява хибридната технология от следващо поколение и за модела CROSSWAY Low Entry. Първоначално ще се предлагат версии на възобновяеми горива като CNG и XtL, за да се предложи на общините и транспортните оператори допълнително решение за намаляване на въглеродния отпечатък. IVECO BUS CROSSWAY LE HYBRID вече е представен за участие в търгове през 2022 г., като доставките ще започнат през първото тримесечие на 2023 г.

С новото ни хибридно решение се възползваме от богатия си опит с хибридни автобуси и повече от 2500-те продадени единици от марките IVECO BUS и HEULIEZ, както и от водещата си роля в областта на газовите технологии”, обяснява Стефан Еспинас, ръководител на отдел “Продажби и продукти” в IVECO BUS. “Резултатът е ново поколение хибридни автобуси, които се възползват от предимствата на газта, за да подобрят още повече устойчивите характеристики на нашите хибридни модели URBANWAY и CREALIS. Ние предлагаме на нашите клиенти портфолио от решения за устойчива мобилност с енергиен микс, който отговаря на специфичните нужди на техните операции, и с доказани технологии, които имат отлична обща цена на притежание.

Стъпка напред по отношение на устойчивостта и рентабилността

IVECO BUS работи в тясно сътрудничество със световната технологична компания Voith за разработването на електрическото задвижване. Задвижването включва 48V хибридно решение, разработено от Voith за новата трансмисия DIWA-NXT и доказания двигател Cursor 9. Трансмисията DIWA-NXT е комбинирана с мощен модул за възстановяване на електричеството с максимална мощност 35 kW, който служи като стартер и генератор за възстановяване на кинетичната енергия, генерирана по време на фазите на забавяне и спиране, и с монтирана на покрива високоенергийна 48V LTO батерия. Акумулаторната батерия може да осигури 25 kW по време на фазите на потегляне и за стартиране на двигателя на Cursor 9.

Новото решение разполага и с функция старт-стоп, която се активира автоматично без намесата на водача, предлагайки многобройни ползи за потребителите и операторите. Той елиминира шума и вибрациите, което води до по-голям комфорт за пътниците, жителите и пешеходците на автобусните спирки и допълнително намалява разхода на гориво.

Благодарение на тези характеристики новото поколение URBANWAY Hybrid спестява до 16% гориво в сравнение с нехибридната версия – важно предимство в момент, когато общините и операторите са изправени пред нарастващи разходи за енергия. Освен това хибридното решение с възобновяеми горива може да намали емисиите на CO2 с до 19%.

Опростеният дизайн на това хибридно решение от ново поколение, което не изисква скъпоструващи високоволтови компоненти, в съчетание с икономията на разходи за гориво, води до значително намаляване на общите разходи за притежание в сравнение с предишните изцяло хибридни технологии.

ИзточникIVECO BUS
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари