25 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниНовото поколение DAF XD ще бъде представено на IAA 2022

Новото поколение DAF XD ще бъде представено на IAA 2022

DAF обявява изцяло нова серия камиони за дистрибуция и професионални приложения

Бъдещето на дистрибуцията и професионалния транспорт започва с представянето на новото поколение DAF XD. Тази напълно нова серия камиони поставя нов стандарт за качество, безопасност, ефективност и комфорт на водача и е напълно подготвена за задвижвания с “нулеви емисии”. Новото поколение DAF XD ще бъде представено на изложението IAA в Хановер, Германия, през септември.

Новото поколение DAF XD е базирано на платформата на “Международния камион на 2022 г. – многократно награждаваните камиони за дълги разстояния XF, XG и XG⁺. Премиум характеристиките – включително водещите в бранша аеродинамика, задвижващи агрегати, позиция на седалките и обзавеждане – сега ще бъдат въведени и в сегмента на дистрибуцията и професионалните камиони.

Безопасност

За най-добрата в класа си директна видимост – ключова за градски приложения – новото поколение DAF XD има голямо предно стъкло и големи странични прозорци с ултраниски линии на поясите. Ниската позиция на кабината допринася за оптималната пряка видимост, както и опционалният прозорец за наблюдение на бордюра. Превъзходната непряка видимост е гарантирана благодарение на уникалната система DAF Corner View и DAF Digital Camera System.

Ефективност

Водещата в класа горивна ефективност и ниските емисии на CO2 се реализират, включително посредством изключителната аеродинамика на кабината, новото задвижване PACCAR MX-11 и усъвършенстваните системи за подпомагане на водача. Системата за управление на автопарка DAF Connect осигурява спестяващи време актуализации на софтуера по въздуха. Широката наличност на карданни предавки, модули за закрепване на каросерията и съединители допринасят за първокласното улеснение на производителите на каросерии.

Комфорт за водача

Новото поколение XD предлага отлична достъпност за водача, който е посрещнат в просторна кабина с обем до почти 10 м3. Ненадминатите диапазони на регулиране на седалката и волана гарантират най-добрата позиция на водача в този сегмент. Забележителното и изключително ергономично арматурно табло се отличава с кристално ясни и напълно дигитални прибори. Возията и управлението са облагодетелствани от напълно новия дизайн на предната част на шасито, окачването на кабината и окачването на задния мост. В резултат на това изцяло новият XD е не само мечта за работа и живот – той е и удоволствие за шофиране.

Готов за бъдещето

Новото поколение DAF XD ще се предлага на върха на популярните, многофункционални дистрибуторски и професионални камиони DAF CF. Производството е планирано да започне през есента на 2022 г. Очевидно е, че платформата на автомобила DAF XD е напълно подготвена да приеме всички видове задвижващи системи, включително алтернативни задвижвания.

ИзточникDAF
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Нова генерация DAF | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари