30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниWaberer's преминава към “нулеви емисии” с DAF CF Electric

Waberer’s преминава към “нулеви емисии” с DAF CF Electric

Водещият унгарски доставчик на логистични услуги Waberer’s избра DAF Trucks за доставката на първия си изцяло електрически тежкотоварен автомобил за дистрибуция. Влекачът DAF CF Electric ще изминава до 500 километра с нулеви емисии на ден в Будапеща и околностите. Това е първият DAF CF Electric, който ще бъде доставен в Централна Европа.

За да сведе до минимум емисиите си, Waberer’s наскоро поръча 450 влекача DAF XF от ново поколение. С новия DAF CF Electric Waberer’s за пореден път подчертава факта, че оценява важността на намаляването на своя екологичен отпечатък.

500 километра на ден

През 2018 г. DAF беше първият европейски производител на товарни автомобили, който представи изцяло електрически камион за дистрибуция. Моделът CF Electric – предлаган като влекач 4х2 и 6х2 с платформата “rigid” – е разработен в отговор на нарастващото търсене на по-добро качество на въздуха и по-ниски емисии на CO2 в транспортния сектор. Благодарение на интелигентното планиране и бързото зареждане, камионите DAF CF Electric могат да изминават стотици километри с “нулеви емисии” на ден.

Възможност за транспортния сектор

Решихме да поемем по пътя на екологията”, казва Барна Ердели, член на управителния съвет на Ваберер. “Разширяването на автопарка ни е следващият етап по този път и този изцяло електрически автомобил няма да е последният. Waberer’s се ангажира да предоставя трайни и устойчиви логистични решения. Напълно електрическите камиони предлагат възможност на транспортния сектор да изиграе своята роля в справянето с предизвикателствата на глобалното затопляне и качеството на въздуха на местно ниво.

Първоначално DAF CF Electric на Waberer’s ще бъде пуснат в експлоатация във и около унгарската столица Будапеща за превоз на всякакви видове стоки.

Огромен опит в реалния живот

DAF доставя изцяло електрически камиони от години, което води до богат опит в реалния живот”, заявява Ричард Цинк, директор “Маркетинг и продажби” на DAF и член на Управителния съвет.Освен че помагаме на нашите клиенти да намерят подходящия електрически камион за конкретното приложение, ние им предлагаме и интегрирано решение, включващо ефективни системи за зареждане и усъвършенствани програми за симулация на маршрути, за да оптимизираме ежедневната дейност на компанията.

ИзточникDAF Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари