7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛогистикаПредвижда се да бъдат изградени 160 зарядни станции по първокласната пътна мрежа

Предвижда се да бъдат изградени 160 зарядни станции по първокласната пътна мрежа

Предвижда да бъдат изградени 160 зарядни станции по първокласната пътна мрежа. Това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Божидар Костадинов по време на провеждането на кръгла маса на тема “Настояще и бъдеще на българския автомобилен парк”.

Той допълни, че в програма “Транспортна свързаност” до 2027 г. е предвидено финансиране и за изграждане на няколко станции по пристанищната инфраструктура.
Министерството на транспорта и съобщенията се стреми към постигането на високоефективна, модерна и безопасна транспортна система в България, която да позволява балансиран и устойчив начин за интеграция на всички транспортни сектори”, каза зам.-министър Костадинов

Сред водещите приоритети на нашата политика е развитието на модернизацията на транспортната инфраструктура, както и ограничаване на негативното въздействие върху околната среда”, отбеляза Божидар Костадинов.

В заключение Костадинов заяви, че целта е към 2030 г. транспортната система да удовлетворява потребностите на населението и бизнеса за качествен и ефективен транспорт. И за да се постигне това, е важно да се търси синергия между администрацията, бизнеса и гражданите.

След дискусиите зам.-министър Божидар Костадинов заедно с останалите официални лица откриха Автомобилен салон София 2022.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари