4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиETM Awards 2022: MAN Truck & Bus отново печели в категориите за...

ETM Awards 2022: MAN Truck & Bus отново печели в категориите за камиони, автобуси и ванове

MAN Truck & Bus спечели общо четири категории на тазгодишните награди ETM. Церемонията по връчването на наградите се състоя по време на Future Congress Commercial Vehicles 2022 на 1 юни в Берлин.

Около 6000 читатели на изданията за търговски превозни средства на ETM-Verlag: trans aktuell, lastauto omnibus и FERNFAHRER гласуваха за най-добрите търговски превозни средства и най-добрите марки в сектора на търговските превозни средства. Целият избор беше съпроводен от компанията за изпитване DEKRA. В читателската анкета за “Най-добър камион”, “Най-добър ван” и “Най-добър автобус” участваха повече от 216 серии търговски превозни средства от 16 категории – от ванове до тежкотоварни автомобили или автобуси. MAN Truck & Bus взе общо четири награди на церемонията по награждаването, която се проведе в рамките на Future Congress Commercial Vehicles 2022 на 1 юни в Берлин.

Наградата на ETM (EuroTransportMedia) играе много важна роля за екипа на MAN за продажби и клиентски решения. Всяка година тук се отличават най-добрите търговски превозни средства и марки чрез гласовете на читателите на списанията trans aktuell, lastauto omnibus и FERNFAHRER. Редовната победа над повече от 200 конкуренти в категориите “Най-добър ван”, “Най-добър камион” и “Най-добър автобус” ни изпълва с голяма гордост и ни мотивира да продължим да се представяме по най-добрия начин и в бъдеще”, обяснява Фридрих Бауман, член на Изпълнителния съвет на MAN, отговорен за отдел “Продажби и решения за клиенти”. Кристоф Хубер, председател на Изпълнителния съвет на MAN Truck & Bus Deutschland GmbH, добавя: “Тази година нашите продукти отново успяха да впечатлят в категориите камиони, автобуси и ванове. Изключително сме доволни, че както изцяло електрическият MAN eTGE, така и автобусът MAN Lion’s Coach заеха първо място в наградите ETM за четвърти пореден път.

Самосвал с тегло до 32 т: MAN TGS

Независимо дали става въпрос за по-добри показатели при шофиране, повече комфорт, максимален транспортен капацитет, най-високо качество и издръжливост, образцова безопасност и екологичност или цифрова мрежа: MAN TGS отговаря на всички очаквания и е многофункционален камион, перфектно пригоден за използване в индустрията. Със своето мощно задвижване, ненадминат полезен товар и уникална ергономичност той поставя стандарти.

MAN TGS се представя и с ориентирано към практичността оборудване

Ситуациите на задръствания могат да се управляват без умора с помощта на асистента за задръствания и функцията Stop&Go на круиз контрола с управление на дистанцията ACC. MAN TGS поставя нови стандарти със своята електрическа/електронна архитектура и иновативни цифрови услуги.

Иновативната дигитална система за подмяна на огледалата MAN OptiView внася повече безопасност на пътя. Тя подпомага водача по време на критични маневри, като маневриране, завиване и смяна на лентата, като осигурява разширен изглед и оптимален преглед на пътната обстановка. MAN OptiView прави много повече от конвенционалните системи огледала. В допълнение към законово предписаните полета на видимост системата за цифрова замяна на огледалата показва изгледи, специално адаптирани за различни ситуации на шофиране (напр. завиване, маневриране, шофиране по магистрала). По този начин режимът на работа и концепцията за показване на MAN OptiView са оптимално съобразени с нуждите на естественото човешко възприятие и позволяват на водача бързо да възприема визуално събитията на пътя и околната среда на автомобила, да ги оценява надеждно и по този начин да се справя безопасно с тях.

Системата EasyControl е разработена, за да се избегне ненужното влизане и излизане в кабината: Във вратата на водача има четири контролни панела, до които може да се стигне удобно отвън. В зависимост от версията те са предварително снабдени с най-важните функции или някои от тях могат да бъдат зададени индивидуално.

Автобусите MAN са на първо място в категориите междуградски и туристически автобуси

Победител в категорията на междуградските автобуси стана представеният през миналата година MAN Lion’s Intercity LE. Благодарение на своята модулност новият MAN Lion’s Intercity LE е гъвкав и впечатлява с минималната си “обща цена на притежание”. От базовия модел могат да се конфигурират шест автобуса, които са перфектно пригодени за градски трафик или междуградско използване с най-съвременни технологии и многофункционално оборудване. Задвижването с двигател D15, познат от предходния модел MAN Lion’s Intercity, може да се конфигурира в три нива на мощност от 280 до 360 к.с. с две избираеми автоматични трансмисии. С пускането на пазара на ориентираната към града версия системата MAN EfficientHybrid ще се предлага и за всички MAN Lion’s Intercity LE.

MAN Lion’s Coach спечели за четвърти път в категорията на високобордовите автобуси. Със своя неподвластен на времето дизайнерски език и балансирани пропорции той внася самоувереност и присъствие на пътя. Цветовата гама, формите и интериорният дизайн следват една ясна цел: пътниците и водачите трябва да се чувстват наистина комфортно в MAN Lion’s Coach още от самото начало. Това се постига, от една страна, чрез приветливия и висококачествен интериор с неговите хармонични и вечно елегантни цветове. От друга страна, непрекъсната LED осветителна лента в топло бяло осигурява непряко осветяване на цялата повърхност на таванната зона, създавайки впечатляващо усещане за пространство. Щедрият стъклен купол на покрива внася допълнителна светлина в пътническото отделение.

Lion’s Coach впечатлява и с усъвършенствано, високоефективно задвижване и асистиращи системи за пестене на гориво.

MAN eTGE заема първо място четири години подред

MAN eTGE печели за четвърти пореден път и в категорията на електрическите транспортни средства. Изцяло електрически задвижваната версия на MAN Transporter вече е налична за закупуване от 2018 г. и се предлага с каросерия тип “box”, както и с бордови или тристранен самосвал, а също и с комби.

ИзточникMAN Truck & Bus
СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари