4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниСилвър Стар и INEOS Automotive представиха INEOS Grenadier на българската публика

Силвър Стар и INEOS Automotive представиха INEOS Grenadier на българската публика

В рамките на два дни – на 30 и 31 май, Силвър Стар и INEOS Automotive представиха INEOS Grenadier на българската публика. Всички фенове на офроуда имаха възможност лично да изпитат емоцията от автомобила при това на много предизвикателен терен в близост до концептуалния магазин на Силвър Стар в София Ринг Мол.

Събитието е част от 2B Tour на INEOS Grenadier в цяла Европа, а потенциалните клиенти имаха възможност да разгледат автомобила от всеки ъгъл, да го тестват офроуд като навигатор заедно с обучен инструктор, както и да разговаряте с екипа от INEOS Automotive.

За нас е чест да сме избрания партньор на INEOS Automotive в България, защото това е още едно потвърждение за успехите, които сме постигнали през 5-те години на българския пазар. С INEOS Grenadier имаме възможност да разширим бизнеса си, за да продължим да бъдем една от най-успешните компании в България”, заяви при откриването на събитието г-н Ролф-Юрген Заерле, главен изпълнителен директор на Силвър Стар.

 “Работихме неуморно да намерим партньор, който споделя ентусиазма и вълнението ни за Grenadier. В лицето на Силвър Стар ние намерихме именно такъв партньор за българския пазар, който разбира любителите на 4X4 и техните изисквания и има доказан опит в премиум обслужването. Заедно със Силвър Стар очакваме с нетърпение да предоставим на клиентите на Grenadier съветите, насоките и подкрепата, от които се нуждаят”, каза още г-н Франк Галински, регионален бизнес мениджър за Централна и Източна Европа в INEOS Automotive.

Всички ентусиасти, които искат да притежават безкомпромисен офроуд автомобил, ще могат скоро да конфигурират своя INEOS Grenadier във всички дилърства на Силвър Стар в България. Следпродажбеното обслужване на най-новия 4Х4 автомобил, създаден от нулата, също ще се извършва в сервизите на Силвър Стар в цялата страна.

При представянето си на пазара INEOS Grenadier се предлага в три конфигурации – 2-месен и 5-местен Utility Wagon и 5-местен Station Wagon.

Вариантът Utility Wagon е сертифициран като търговско превозно средство, готов да бъде конфигуриран за точните нужди на клиентите. Създаден е за тези, които имат нужда от работен автомобил, без ненужни допълнения, но все пак с комфорт, изисканост и стандартни функции, които днешните шофьори очакват. Двуместната версия има плосък под, който може да поеме стандартен европалет (1200 мм x 800 мм), докато петместният вариант осигурява оптималния баланс между полезен товар и превоз на пътници.

Station Wagon е петместно пътническо превозно средство, което се предлага в една от двете специални версии Belstaff. В сравнение с петместния Utility Wagon, акцентът е поставен върху комфорта, отколкото върху товарното пространство, с повече място за коленете за пътниците на втория ред.

INEOS Grenadier е оборудван с 3-литров BMW бензинов или дизелов двигател. Дизеловата версия е с мощност 249 к. с. и максимален въртящ момент от 550 Нм, а бензиновия двигател е с мощност 286 к. с. и максимален въртящ момент 450 Нм. Със солидна предна и задна ос, постоянно задвижване на четирите колела, двускоростна раздатъчна кутия, отлична дълбочина на газене от 800 мм и висок просвет от 264 мм, INEOS Grenadier е безкомпромисен офроудър, който ще служи вярно на своите собственици.

За INEOS Grenadier

През 2017 г. председателят на INEOS Джим Ратклиф, автомобилен ентусиаст и опитен авантюрист, установява, че на пазара липсва семпъл, практичен, работен 4×4, проектиран да съответства на модерното и надеждността. В резултат на това се създава INEOS Automotive Limited, като се събира старши екип от автомобилни професионалисти, който да осъществи визията с нова перспектива за развитие и производство на 4×4.

Комбинирайки здрав британски дух и дизайн с немска инженерна строгост, Grenadier ще бъде наистина безкомпромисен 4×4, създаден от нулата. Проектиран да преодолява всички препятствия, той ще осигури най-добрите в класа автомобили за офроуд, отличаващи се с издръжливост и надеждност за всички, които зависят от превозното средство като работен инструмент, където и да се намират по света.

 INEOS Automotive е дъщерно дружество на INEOS Group, водещ производител на нефтохимикали, специални химикали и петролни продукти. В него работят 26 000 души в 36 вида бизнес, с производствена мрежа, обхващаща 194 съоръжения в 29 държави. От бои до пластмаси, от текстил до технологии, от лекарства до мобилни телефони, материалите, произведени от INEOS, подобряват почти всеки аспект от съвременния живот. През 2019 г. продажбите на INEOS възлизат на около 61 млрд. долара, а печалбата преди лихви, данъци и амортизации на около 6 млрд. долара.

ИзточникСилвър Стар
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари