7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоКомпанииMeritor ще придобие бизнеса на Siemens с електрически задвижвания за търговски превозни...

Meritor ще придобие бизнеса на Siemens с електрически задвижвания за търговски превозни средства

Meritor Inc обяви, че е сключила споразумение със Siemens за придобиване на нейния бизнес с електрически двигатели за търговски превозни средства за приблизително 190 млн. евро в брой, коригирани с промените в оборотния капитал при приключването. Очаква се сделката да приключи до края на календарната година, като подлежи на регулаторни одобрения и обичайни условия за приключване.

Бизнесът на Siemens за търговски превозни средства предлага възможности и технологии, които ще подобрят способността ни да предлагаме превъзходни електрически решения на световния пазар на търговски превозни средства”, заяви Крис Вилавараян, главен изпълнителен директор и президент на Meritor. “Тъй като нараства спешността за решения с нулеви въглеродни емисии, този високо талантлив и квалифициран екип и водещото портфолио от електрически продукти укрепват бизнеса на Meritor, докато се движим към очакваното придобиване от Cummins.

Търговските превозни средства са още една успешна история за създаване на стойност чрез концепцията на нашите портфейлни компании. Превърнахме го в печеливш бизнес и сега намерихме идеалния нов стратегически собственик”, заяви Ралф П. Томас, финансов директор на Siemens AG.

С приблизително 200 служители в Германия, Китай и Съединените щати, бизнесът на Siemens Commercial Vehicles разработва, проектира и произвежда високоефективни електрически задвижващи системи. Продуктовите предложения включват електромотори с директно задвижване и дистанционно монтирани трансмисии, инвертори, софтуер и свързани услуги, които Meritor очаква да бъдат критични елементи в следващото поколение електрически задвижвания. Тези възможности ще дадат възможност на Meritor да предложи на глобалните клиенти по-широк спектър от електрифицирани продуктови решения на пазарите на търговски превозни средства, транзитни превозни средства, извънпътна техника и специализирани продукти.

Сделката с Cummins

В съответствие с условията на обявеното по-рано Споразумение за сливане, по силата на което Cummins се съгласи да придобие Meritor, Cummins даде съгласието си и подкрепя Meritor да сключи споразумението и да завърши придобиването на Siemens Commercial Vehicles.

ИзточникMeritor
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари