29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниZF и Mercedes-Benz Trucks представят електрически камиони с безшумен и беземисионен силоотводен...

ZF и Mercedes-Benz Trucks представят електрически камиони с безшумен и беземисионен силоотводен вал eWorX

Универсалното решение eWorX на ZF предлага на производителите на превозни средства и каросерии възможността да работят с най-различни приспособления, като например миксери или кранове, в електрически търговски превозни средства без локални емисии. ZF вече е реализирала два демонстрационни автомобила в тясно сътрудничество с Mercedes-Benz Trucks и производителите на каросерии Meiller и Palfinger. Един eActros е построен като скиптов товарач с Palfinger, а друг eActros – като товарач с кука от Meiller. Двата демонстрационни автомобила ще бъдат представени на 30 май на световното търговско изложение IFAT 2022 в Мюнхен.

Проектите с Mercedes-Benz Trucks и производителите на каросерии Palfinger и Meiller впечатляващо демонстрират как последователно се изпълнява стратегията на ZF за мобилност от следващо поколение. eWorX подкрепя електрическата трансформация на индустрията за търговски превозни средства за по-устойчиво бъдеще”, казва Вилхелм Рем, член на Управителния съвет на ZF, отговарящ за новото подразделение за решения за търговски превозни средства.

Като водещ световен доставчик в производството на търговски превозни средства, ZF разполага с цялостен опит в областта на системите за целия автомобил. С eWorX портфолиото ни за електрификация излиза далеч извън рамките на задвижването”, добавя Рем.

Система “всичко в едно”: eWorx

Като напълно интегрирана система ZF eWorX предлага значителна добавена стойност за производителите на превозни средства и каросерии: като модулна, стандартизирана и интелигентна система тя съчетава всички функции за електрифициране на прикачен инвентар в една компактна единица. eWorX представлява важна стъпка в електрическата трансформация на товарните автомобили. Решението осигурява локална работа без емисии и същевременно значително намалява нивата на шума, което от своя страна улеснява работата на работното оборудване в градове и жилищни райони.

Системата eWorX, инсталирана в демонстрационните автомобили, включва електромотор с номинална мощност 50 kW, инвертор и блок за управление със специфичен за приложението софтуер, охладителна система и хидравлична помпа. eWorX действа като интерфейс между превозното средство и работното оборудване и комуникира чрез връзка към CAN шината на превозното средство. Системата работи независимо от тяговото задвижване и по този начин може да се използва за електрически задвижвания на осите и централни задвижвания. Тяговата батерия на електромобила захранва системата ZF eWorX с електрическа енергия. По този начин електрическият двигател на eWorX задвижва хидравличната помпа за инструмента.

В подразделението CVS ZF обединява разширените си компетенции в сегмента на товарните автомобили. Подразделението е официално създадено на 1 януари 2022 г. и обединява бившите подразделения “Технологии за търговски превозни средства” и “Системи за управление на търговски превозни средства”, които на свой ред са резултат от придобиването на американския доставчик WABCO през пролетта на 2020 г. В 28 държави около 25 000 служители разработват най-съвременни компоненти и системи за автоматизираните, свързани и електрифицирани търговски превозни средства на бъдещето.

ИзточникZF
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари