30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниIVECO и Alpega Group си партнират в областта на услугите за декарбонизация...

IVECO и Alpega Group си партнират в областта на услугите за декарбонизация по пътя към транспортна екосистема с нулеви емисии

Двете компании ще продължат да работят заедно за подобряване на транспорта с нулеви емисии, като разширят споразумението си, което предлага специален промоционален достъп до Teleroute и Wtransnet за клиентите на IVECO в Испания и Италия.

Товарният автомобилен транспорт се стреми към ново бъдеще, в което се обръща повече внимание на устойчивостта. В условията на този нов подход всички участници в сектора търсят решения за постигане на сценарий с нулеви емисии в средносрочен план.

Такива цели за декарбонизация преследват Teleroute и Wtransnet, част от групата Alpega (https://www.alpegagroup.com/), чиято клиентска база включва най-голямата транспортна общност в Европа, с повече от 85 000 професионалисти, свързани в реално време за оптимизиране на маршрутите и подобряване на бизнес маржовете.

Тъй като Alpega и IVECO споделят идентични ценности, италианският производител избра водещата световна компания за софтуерни услуги за стратегически партньор в областта на екологичната мобилност. Те ще се присъединят към клъстера от партньори на IVECO, които се занимават с енергийни услуги и екосистеми, захранващи транспорта с нулеви емисии и електрическия транспорт, и развиват устойчиви технологии и решения.

Двете компании ще обединят усилията си в рамките на Програмата до 2030 г., като увеличат фокуса си върху устойчивостта и намалят натиска върху разходите, като същевременно насърчават разработването и използването на електрически превозни средства и създават по-екологично бъдеще. Дигитализацията и разработването на интелигентни системи, като тези, които вече се предлагат от Alpega, ще играят ключова роля в тяхното партньорство.

Това партньорство разширява споразумението за сътрудничество, подписано през 2021 г., според което Alpega предлага на клиентите на IVECO в Италия и Испания промоционален достъп до своите борси за превоз на товари – Teleroute (https://teleroute.com/) и Wtransnet (https://www.wtransnet.com/). Целта е да се предостави на транспортните компании възможност за по-ефективно управление на техните камиони, за да се намали броят на празните километри, като същевременно се подобри въглеродният им отпечатък.

Фабрис Дуто, генерален мениджър на борсата за товарни превози в Alpega Group, коментира: “Решението на IVECO да ни избере за стратегически партньор подчертава нашия ангажимент за постигане на устойчива и ефективна екосистема за автомобилен превоз на товари. И двете компании са поели твърд ангажимент за намаляване на въглеродния отпечатък на своите клиенти и благодарение на тази инициатива ще могат да постигнат по-нататъшен напредък към постигането на целта за нулеви емисии.

Фабрицио Коничела, ръководител на отдел “Цифрови и модерни технологии” в IVECO, заяви: “Това партньорство с Alpega, което се вписва в стратегията ESG на Iveco Group, потвърждава решимостта на IVECO да предоставя на транспортните компании цифрови услуги, специално разработени за повишаване на производителността на превозните средства, като същевременно намалява разхода на гориво и подобрява устойчивостта на бизнеса.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари