7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниDaimler Truck North America: Sysco Corporation възнамерява да закупи до 800 електрически...

Daimler Truck North America: Sysco Corporation възнамерява да закупи до 800 електрически батерии Freightliner eCascadia

Daimler Truck North America и Sysco Corporation – водеща американска компания за дистрибуция на хранителни продукти, подписаха писмо за намерение (LOI) за доставка на до близо 800 акумулаторни влекача Freightliner eCascadia клас 8 до 2026 г. Първата доставка на eCascadia се очаква да пристигне в завода на Sysco в Ривърсайд, Калифорния, по-късно тази година.

Sysco е световен лидер в продажбата, маркетинга и дистрибуцията на хранителни продукти за ресторанти, здравни и образователни заведения, места за настаняване и други клиенти, които приготвят храна извън дома. Продуктовата гама на компанията включва също така оборудване и консумативи за хранително-вкусовата промишленост и хотелиерството. С повече от 58 000 сътрудници компанията управлява 343 дистрибуторски обекта по целия свят и обслужва повече от 650 000 клиентски обекта. Sysco се стреми да захранва с алтернативни горива по-голяма част от своя автопарк от влекачи, а внедряването на Freightliner eCascadias заедно с хладилни ремаркета ще изиграе значителна роля за постигането на целта за електрифициране на 35% от автопарка на компанията в САЩ до 2030 г.

След доста повече от един милион мили (1,6 милиона километра) тестове в ежедневната работа с клиенти, Daimler Truck и неговата американска марка Freightliner наскоро обявиха серийното производство на eCascadia. Създаден на базата на най-продаваната платформа за тежкотоварни камиони в Северна Америка, новият Freightliner eCascadia с електрическа батерия предоставя на клиентите версия на водещия в бранша модел Cascadia с нулеви емисии.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари