25 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниScania и Einride подписват споразумение за ускоряване на електрифицирането на автомобилния превоз...

Scania и Einride подписват споразумение за ускоряване на електрифицирането на автомобилния превоз на товари с флот от 110 камиона

110-те камиона са най-голямата поръчка на тежкотоварни електрически камиони до момента за Scania, с която се поставя началото на партньорство за съвместно разработване на продукти с Einride.

Шведската технологична компания за товарни превози Einride, водещ доставчик на цялостни цифрови, електрически и автономни транспортни решения, ще започне внедряването на 110 камиона Scania от втората половина на 2022 г. Einride вече разполага с един от най-големите тежкотоварни електрически автопаркове в Европа и с това партньорство ще разшири още повече пазарното си присъствие.

Пълният парк от камиони ще бъде изграден според хардуерните спецификации на Einride и ще се задвижва от тяхната първа по рода си операционна система Saga, която гарантира, че електрическите превози са ефективни и оптимизирани. Данните за автопарка, които се генерират чрез платформата Saga, ще бъдат предоставени на Scania за продължаване на съвместното разработване на продукти между екипите. “Очакваме с нетърпение началото на това жизненоважно партньорство, тъй като се разширяваме в цяла Европа. Тези 110 камиона ще допринесат значително за увеличаване на нашия автопарк, като същевременно ще продължим да обединяваме усилията си с реномирани играчи в бранша като Scania, за да стимулираме иновациите и разработването на продукти в световната транспортна индустрия”, казва Елън Кугелберг, главен продуктов директор в Einride.

Поръчката на Einride е най-голямата досегашна сделка за електрически тежкотоварни автомобили в Европа за Scania. Тя също така е само началото на ново дългосрочно партньорство, което ще допринесе за амбицията на двете компании да увеличат мащаба на електрическия автомобилен превоз на товари: “Споделяме една и съща визия за декарбонизация на тежкия транспорт. За нас беше удовлетворяващо да работим с Einride по съвместни нови технически решения и цифрови услуги, които ще доведат до устойчив напредък в нашата индустрия”, казва Фредрик Алард, ръководител на отдел „Електромобилност“ в Scania.

Автопаркът от 110 камиона Scania ще бъде внедрен в цяла Европа през 2022 г. и първата половина на 2023 г.

Einride

Водеща технологична компания за товарни превози, предоставяща дигитални, електрически и автономни превози, основана през 2016 г. През 2019 г. тя стана първата компания в света, която експлоатира автономно, електрическо товарно превозно средство по обществен път.

ИзточникScania
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Нова генерация DAF | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари