4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоСпортIVECO с принос за устойчив Европейски шампионат 2022 за камиони със своя...

IVECO с принос за устойчив Европейски шампионат 2022 за камиони със своя IVECO S-WAY LNG Pace Truck и “Биковете” на IVECO

За втора поредна година IVECO ще допринесе за постигане на целите за устойчивост на ETRA с камиона IVECO S-WAY LNG Pace Truck, който може да намали емисиите на CO2 с до 95% в сравнение с дизеловите камиони, когато се задвижва с bio-LNG.

IVECO ще участва в Европейския шампионат за състезателни камиони (ETRC) 2022 г. като технически спонсор на “Биковете” на IVECO (Die Bullen von IVECO) – партньорството с отборите на Schwabentruck и Hahn. Пилотите на отборите ще се състезават с новите състезателни камиони IVECO S-WAY-R, които са модернизирани, за да подобрят характерните за тях мощни характеристики и да намалят още повече вредните емисии.

IVECO е официален партньор на Европейския шампионат за камиони на ФИА за сезон 2022 г., след подписаното миналата година споразумение с Европейската асоциация за състезания с камиони (ETRA) за удължаване на дългогодишното им партньорство до края на сезон 2023 г. Марката ще допринесе за целите за устойчивост на ETRA за намаляване на въглеродния отпечатък с екологичния IVECO S-WAY LNG, първият в историята Pace Truck с алтернативно задвижване във FIA ETRC. По пътя към постигането на целта за нулева нетна стойност до 2038 г. FIA ETRC прилага действия в цялата си дейност, включително преминаването към 100% устойчиво гориво за всички състезатели. Започвайки с първото за годината Grand Prix за камиони на пистата Мизано в Италия на 21-22 май, IVECO S-WAY LNG Pace Truck ще бъде на разположение.

IVECO S-WAY LNG Pace Truck ще се задвижва с bio-LNG, съхраняван в двата му 540-литрови резервоара, които побират най-малко 390 кг течен bio-LNG, което му осигурява пробег до 1600 км. С това гориво той ще генерира значително по-малко емисии на азотен диоксид и 95% по-малко емисии на CO2 в сравнение с дизелов камион. Той е подготвен за важната си роля в ETRC със стилна, специално разработена ливрея и няколко поръчкови части, като например два жълти въртящи се фара, светлинна LED лента, светещ трикомпонентен булбар и LED мигачи, изисквани от техническите правила на FIA-ETRA.

IVECO също така ще участва отново в ETRC 2022 като технически спонсор на “Биковете” на IVECO, партньорството с отборите Hahn Racing и Schwabentruck. Тя ще подкрепи отбора с новия състезателен камион IVECO S-WAY-R, който е претърпял значителни подобрения, за да подобри мощните си характеристики, като същевременно намали още повече емисиите си.

Германският пилот Щефи Халм ще се завърне като водач на Team Schwabentruck, а финландският пилот-новобранец Ема Макинен ще бъде съотборник. Щефи има за цел да подобри доброто си представяне от миналата година, когато спечели пет подиума. Шесткратният европейски шампион Йохен Хан ще бъде начело на Team Hahn, като в отбора ще бъде и синът му Лукас Хан. Йохен ще се състезава, за да си върне шампионската титла.

Камионите IVECO S-WAY-R на отборите ще се движат с биодизел във всички състезания от шампионата.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари