25 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниТърговски превозни средства: Преход към въглеродна неутралност

Търговски превозни средства: Преход към въглеродна неутралност

В едноминутен видеоклип Мартин Лундстедт, председател на Съвета за търговски превозни средства на ACEA и главен изпълнителен директор на Volvo Group, обяснява, че индустрията за търговски превозни средства е на път да постигне неутралност по отношение на климата.

Живеем в безпрецедентни времена, в които нарастващата несигурност засяга всички граждани, както и промишлените сектори”, каза г-н Лундстедт. “Едно нещо е по-ясно от всякога: това е необходимостта от намаляване на зависимостта от изкопаемите горива.

Индустрията предлага все по-голяма гама от превозни средства с ниски и нулеви емисии. Електрическите камиони с батерии са първата технология с нулеви емисии на пътя. Те навлизат на пазара в малък брой, но с огромен темп на растеж. Всички производители са започнали или са на финален етап преди серийното производство. Скоро ще последват и електрическите превозни средства с горивни клетки, които ще предложат ясни предимства. Този видеоклип е вторият от поредица от три кратки и прости видеоклипа за товарните автомобили.

ИзточникACEA
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Нова генерация DAF | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари