7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниVolvo Trucks отваря завод за батерии в Белгия

Volvo Trucks отваря завод за батерии в Белгия

Volvo Trucks отваря своя първи завод за асемблиране на батерии. Ситуиран в Гент, Белгия, заводът ще доставя напълно окомплектовани батерии, готови за монтиране в изцяло електрическите тежкотоварни камиони Volvo.

Тази инвестиция показва нашата силна ангажираност към електрифициране на товарния транспорт с камиони. До 2030 г., поне 50 процента от всички камиони, които продаваме в световен мащаб ще бъдат електрически, а до 2040 г., ние ще бъдем въглеродно неутрална компания”, казва Рогер Алм, президент на Volvo Trucks

В новият завод, клетки и модули от Samsung SDI ще бъдат асемблирани в батерии, пригодени за тежкотоварните електрически камиони от гамата на Volvo Trucks: Volvo FH, Volvo FM и Volvo FMX. Серийното производство започва през третото тримесечие на тази година. 

По-къси срокове за производство и повишен кръгооборот
Всяка батерия има капацитет от 90 кВч и клиентите могат да избират до шест батерии (540 кВч) в камион. Броят на батериите зависи от индивидуалните нужди на клиента за пробег и товарен капацитет.

Посредством интегриране на асемблирането на батерии в нашия производствен процес, ние можем да скъсим сроковете за доставка към нашите клиенти и да осигурим високопроизводителни батерии, като същевременно ускоряваме кръгооборота”, казва Рогер Алм

Батериите на Volvo Trucks са проектирани така, че на по-късен етап да могат да бъдат преработени, възстановени и използвани отново. От своя страна заводът се захранва със 100% възобновяема енергия.

Електрически решения за повечето транспортни нужди

Със старта тази година на производството на три тежкотоварни изцяло електрически модела в Европа, Volvo Trucks ще предлага общо шест модела електрически камиони глобално, покривайки всичко от градска дистрибуция и сметосъбиране до регионален транспорт и строителни дейности.  “Ние започнахме серийното производство на електрически камони още през 2019 г., и сме лидери на пазара в Европа и Северна Америка. С бързото развитие на зарядната инфраструктура, както и на подобрения в технологията на батериите, аз съм убеден, че ще станем свидетели на ускорена трансформация на цялата индустрия с товарни автомобили в много близко бъдеще”, казва Рогер Алм.

ИзточникVolvo Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари