4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоКомпанииRenault Group подписва споразумения за продажба на Renault Russia и контролния пакет...

Renault Group подписва споразумения за продажба на Renault Russia и контролния пакет акции в AVTOVAZ

Бордът на директорите на Renault Group единодушно одобри подписването на споразумения за продажба на 100% от акциите на Renault Group в Renault Russia на град Москва и на 67,69% дял в AVTOVAZ на NAMI (Централен институт за изследване и развитие на автомобили и двигатели).

Приключването на тези транзакции не е обвързано с никакви условия и са получени всички необходими одобрения.

Споразумението предвижда опция за Renault Group да изкупи обратно своето участие в AVTOVAZ, която може да бъде упражнена в определени моменти през следващите 6 години.

Днес взехме трудно, но необходимо решение и правим отговорен избор спрямо нашите 45 000 служители в Русия, като същевременно запазваме резултатите на Групата и способността ни да се завърнем в страната в бъдеще, в друг контекст. Убеден съм в способността на Renault Group да ускори още повече трансформацията си и да надхвърли средносрочните си цели”, заяви Лука де Мео, главен изпълнителен директор на Renault Group.

Както бе обявено на 23 март, в резултатите за първото полугодие на 2022 г. следва да бъде записана непарична корекция в размер на счетоводната стойност на консолидираните нематериални активи, имоти, машини и съоръжения и репутация на Групата в Русия. Към 31 декември 2021 г. тази стойност възлиза на 2195 млн. евро. Вследствие на това руските операции ще бъдат деконсолидирани в консолидираните финансови отчети на Renault Group за шестмесечния период, приключващ на 30 юни 2022 г., и ще бъдат отчетени като преустановени дейности в съответствие с изискванията на МСФО 5.

Renault Group потвърждава финансовата си прогноза, обявена на 23 март 2022 г. Преди постигането на средносрочните си цели на Renaulution, на Деня на капиталовия пазар през есента на 2022 г. Renault Group ще представи актуализираните си финансови перспективи и стратегия, позиционирайки Групата като конкурентен, технологичен и устойчив участник.

ИзточникRenault Group
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари